Έγκυος δέχτηκε φονική επίθεση με μαχαίρι – μαμά και μωρό έζησαν από θαύμα

Έγκυος δέχτηκε φονική επίθεση με μαχαίρι – μαμά και μωρό έζησαν από θαύμα

Πριν από λίγο καιρό, μετά από την φονική επίθεση που δέχτηκε ενώ ήταν 5 μηνών έγκυος, η Valerie Kasper δεν ήξερε αν θα έρθει κάποια στιγμή που θα κάθεται στο σπίτι της αγκαλιά με το μωρό της. Χάρη στις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, όμως, το μωρό της επέζησε και επέστρεψε σπίτι του.

Η Valerie περπατούσε αμέριμνη στο δρόμο με τον 3χρονο γιο της, όταν ένας άγνωστος πετάχτηκε απ’ το πουθενά και την μαχαίρωσε αρκετές φορές στην πλάτη.

Λίγα λεπτά μετά, έμπαινε εσπευσμένα στην εντατική του πλησιέστερου νοσοκομείου για να υποβληθεί σε επειγουσα καισαρική τομή. Κατόπιν, χρειάστηκε αρκετές εγχειρήσεις για να αποκατασταθούν τα ζωρικά της όργανα που είχαν πληγεί κατά τη επίθεση. Παράλληλα, το πρόωρο μωράκι της μπήκε στην εντατική νεογνών μέχρι η κατάστασή του να σταθεροποιηθεί.

«Είχα ζημιές στο έντερο και το συκώτι, αλλά όχι κάτι μη αναστρέψιμο, ευτυχώς», λέει η Valerie, «Μου φαίνεται σαν θαύμα που το μαχαίρι μπήκε μέσα μου 4 φορές και δεν έκανε πιο σοβαρή ζημιά».

Η «τυχερή» μαμά επέστρεψε σπίτι της γρήγορα, αλλά το μωρό της έπρεπε να μείνει στην εντατική για καιρό, καθώς η κατάστασή του ήταν πολύ πιο κρίσιμη.  Τελικά, πριν λίγες μέρες επέστρεψε σπίτι του, αν και συνεχίζει να βασίζεται σε μερική μηχανική υποβοήθηση για να ζήσει.

«Ευχαριστώ το προσωπικό στην εντατική του νοσοκομείου του Έγκλεστον!», έγραψε η χαρούμενη μαμά, «Νοσοκόμες και γιατροί έδειξαν τρομερή αγάπη στο παιδί μας και δεν θα είχαμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο χωρίς τη βοήθειά τους. Ευχαριστώ και όλους όσους μας στάθηκαν και έκαναν πραγματικότητα αυτή τη γλυκιά στιγμή που ο μικρούλης μας συνάντησε επιτέλους τον αδερφό του».

Το μωράκι έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι την ολική ανάρρωση και η μητέρα του γνωρίζει ότι πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση για τυχόν επιπλοκές – ήδη έχει εμφανίσει κάποιες. Αλλά δεν χάνει τις ελπίδες της και σύντομα θα λάβει και την απαραίτητη βοήθεια:

«Σε λίγες μέρες θα έχουμε κοντά μας μια αποκλειστική νοσοκόμα που θα μας βοηθά με τον μικρούλη. Προσευχόμαστε και ελπίζουμε να βγει νικητής και από αυτήν τη μάχη, εδώ στο σπίτι του!»

Πηγή: cafemom.com

v