Απομάκρυνση με 2 χρόνια καθυστέρηση για τον παιδίατρο που ασελγούσε στο παιδί του

Απομάκρυνση με 2 χρόνια καθυστέρηση για τον παιδίατρο που ασελγούσε στο παιδί του

Η υπόθεση του παιδιάτρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ο οποίος συνέχιζε να ασκεί τα καθήκοντά του, παρά το γεγονός ότι κατηγορείται από το Μάϊο του 2019, για κατ΄εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση του ίδιου του παιδιού του, κατόπιν καταγγελίας της πρώην γυναίκας του, έχει προκαλέσει σάλο.

 

Η υπόθεση σχετικά με το βαρύτατο κακούργημα του υπόλογου παιδιάτρου εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη και ο γιατρός έχει παραπεμφθεί να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η καταγγελία της πρώην συζύγου

Τον Μάιο του 2019, η πρώην σύζυγος αντιλήφθηκε τι συνέβαινε στο σπίτι τους με θύμα το παιδί τους και κατήγγειλε τον παιδίατρο στις αρχές. Η ίδια φέρεται να εχει προσκομίσει και σχετικό αποδεικτικό υλικό, που κρίθηκε επαρκές για να ασκηθεί δίωξη από τον Μάιο του 2019 του παιδιάτρου για τρία κακουργήματα, με βαρύτερο αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης κατ' εξακούθηση και να παραπεμφθεί με βούλευμα σε δίκη.

Συνέχισε να εργάζεται κανονικά

O γιατρός συνέχιζε να εργάζεται κανονικά, με την κάλυψη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αφού όπως διαπιστώνεται αν και η ποινική διώξη έγινε εις βάρος του το 2019, αυτό δεν στάθηκε αρκετό ούτε για να απομακρυνθεί από τη θέση του, ούτε για να κινηθούν τα πειθαρχικά όργανα του ιατρικού συλλόγου.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν κυκλοφορήσει, ο παιδίατρος είχε κληθεί σε απολογία στο νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2020, 1,5 χρόνο μετά την άσκηση της ποινικής δίωξη και εκείνος είχε καταθέσει τον επόμενο μήνα, τον Δεκέμβριο του 2020, απολογητικό υπόμνημα.

Δύο χρόνια μετά, το νοσοκομείο ζήτησε αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας σε βάρος του. Στο μεταξύ εκδόθηκαν τα αμετάκλητα βουλεύματα, δυνάμει των οποίων παραπέμπεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τα κακουργήματα με τα οποία βαρύνεται.

Τελικά, απομακρύνθηκε σχεδόν 2,5 χρόνια μετά και αυτό μόνο μετά την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ο υπουργός ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία, άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα. Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο γιατρό.

Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Πηγή: thetoc.gr

v