Έμαθα ότι ο πατέρας μου απατά την μητέρα μου. Τι να κάνω;

Έμαθα ότι ο πατέρας μου απατά την μητέρα μου. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα σας, είμαι 22 ετών και έμαθα πριν από λίγες μέρες από τον μικρό μου αδελφό (14) ότι ο πατέρας μου απατά την μητέρα μου. Ο αδελφός μου το είχε ανακαλύψει από μνήματα. Εγώ προσπάθησα να καθησυχάσω τον αδελφό μου όσο μπορούσα. Ωστόσο, νιώθω ότι έχει γκρεμιστεί όλη μου η ζωή. Ο πατέρας μου ήταν και νομίζω είναι ακόμα το πρότυπό μου και μέσα σε λίγες ώρες όλα έχουν κατεδαφιστεί. Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Δεν έχω τη δύναμη να πω κάτι στον πατέρα μου, αλλά ούτε και να αποκαλύψω όσα ξέρω στην μητέρα μου. Νιώθω πως έχω αρχίσει να απομακρύνομαι από όλους και όλα, ενώ έχω αμφιβολίες για τους πάντες. Φοβάμαι ότι θα με πληγώσουν και έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους. Δεν ξέρω τι να κάνω. Νιώθω ότι χάνω τελείως τον εαυτό μου. Μέσα μου πονάω αφάνταστα, αλλά παίζω θέατρο πως είμαι καλά. Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να κινηθώ από δω και πέρα με τους δικούς μου που μένουμε όλοι στο ίδιο σπίτι και έχω καθημερινή επαφή με τους γονείς μου; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσατε.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το θέμα που προσεγγίζετε είναι πολυσύνθετο και αντιλαμβάνομαι πολύ καλά την αναστάτωσή σας και τη δυσκολία σας. Είναι δύσκολο να δοθούν απαντήσεις σε τέτοια θέματα, διότι θα ομοιάζουν απλοϊκές ενώ δεν είναι.

Είστε μια ενήλικη κόρη που ζει στο πατρικό σπίτι. Όσο και εάν σας πονάει η πληροφορία που έχετε στα χέρια σας, λίγα μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε την κατάσταση. Και αυτό γιατί η δυσκολία αφορά τη σχέση του ζευγαριού κι όχι εσάς. 

Αυτό που οπωσδήποτε μπορείτε να κάνετε και θέλει δύναμη και σθένος ώστε να αποτελέσει τον στόχο σας από εδώ και στο εξής, είναι να πεισμώσετε και να φροντίσετε τις σχέσεις ακόμη περισσότερο ώστε να μη ζήσετε εσείς δύσκολες ιστορίες. Μην επιτρέψετε σε αυτήν την εμπειρία να σας δηλητηριάσει τα όνειρά σας, είναι ο πιο πολύτιμος οδηγός σας για το προχώρημά σας!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v