Δεν μαλώνω ποτέ το 2χρονό μου – λένε πως το κακομαθαίνω, εγώ λέω ότι το σέβομαι

Δεν μαλώνω ποτέ το 2χρονό μου – λένε πως το κακομαθαίνω, εγώ λέω ότι το σέβομαι

Κανένας γονιός δεν θέλει να φωνάζει στα παιδιά ή να τα μαλώνει για ψύλλου πήδημα, ειδικά στα πρώτα τρυφερά χρόνια της ζωής τους. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν είνα πάντα εύκολο να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να αντιμετωπίσεις ένα 2χρονο σε παράκρουση με ηρεμία και σύνεση. Εκτός και αν εφαρμόζεις πιστά τις αρχές της «ευγενούς γονεϊκότητας», όπως κάνει η Emily.

Η Emily είναι μια μαμά που μεγαλώνει την 2χρονη κόρη της με απόλυτη ηρεμία, σεβασμό και κατανόηση και συχνά πυκνά μοιράζεται τις εμπειρίες της στο TikTok. Κάπως έτσι, βρέθηκε να βιντεοσκοπεί ένα ξέσπασμα της μικρής, καθώς και τον τρόπο που το αντιμετώπισε η ίδια.

Οι δυο τους βρίσκονται στο αυτοκίνητο όταν η μικρή άρχισε να πετάει χυμό εδώ κι εκεί. Τότε η Emily, αντί να της πάρει τον χυμό από τα χέρια και να τελειώνει εκεί το πράγμα, πήρε τον χυμό, αλλά ενθάρρυνε τη μικρή να πάρει ανάσες για να ηρεμήσει. Κατόπιν, της ξανάδωσε τον χυμό, αλλά η κόρη της άρχισε να τον ξαναζουλάει πιτσιλώντας το αυτοκίνητο. Επανέλαβε τη διαδικασία με τις ανάσες και της έδωσε τον χυμό μια τρίτη φορά, αλλά η μικρούλα τον πέταξε κάτω.

«Την βοηθάω να διαχειριστεί τα έντονα συναισθήματά της», εξηγεί η ευγενής μαμά, «και της δίνω την ευκαιρία να ηρεμήσει μόνη της για να απολαύσει τον χυμό της».

Την επόμενη στιγμή, η Emily αποσπά την προσοχή της κόρης της με κάτι χαζό ή χαριτωμένο και της δίνει την ευκαιρία να εκτονωθεί εκεί. Αμέσως μετά, της δίνει τον χυμό και η μικρή τον πίνει όλο χωρίς σκανταλιές.

Απ’ ότι φαίνεται, η μέθοδος της Emily πιάνει, αρκεί να έχεις υπομονή, αλλά δεν είναι και λίγοι οι χρήστες που την κατακεραυνώνουν για τον μαλακό τρόπο με τον οποίο θέτει όρια στο παιδί της. Άλλοι της λένε ότι το κακομαθαίνει, άλλοι ότι της δίνει υπερβολικά πολλά περιθώρια να κάνει ό,τι θέλει και άλλοι ότι χάνει τη μάχη με το 2χρονό της για το πάνω χέρι

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που την επικροτούν για την υπομονή της και την προσήλωσή της στο να μεγαλώσει ένα ήρεμο παιδί.

Στους επικριτές της, η Emily απαντάει: «Εγώ πάλι πιστεύω ότι δίνω στην κόρη μου τις βάσεις για να έχει μια πιο όμορφη ζωή».

Πηγή: cafemom.com

v