Τι θα έλεγα στον γιο μου αν μου έφερνε για νύφη μια... ακαμάτρα!

Τι θα έλεγα στον γιο μου αν μου έφερνε για νύφη μια... ακαμάτρα!

Δύσκολη, για κάθε αγορομάνα, η στιγμή που ο γιος της φέρνει στο σπίτι τη μέλλουσα σύζυγό του και δεν είναι ακριβώς αυτό που είχε εκείνη στο μυαλό της. Εντάξει, όχι να σου βρωμάει η μία και να σου μυρίζει η άλλη, αλλά τι κάνεις, για παράδειγμα, εάν η νύφη σου αποδειχθεί κανονική ακαμάτρα; Τι γίνεται αν είναι λίγο πιο... χαλαρή με το νοικοκυριό απ’ ότι θα ήθελες για τον γιόκα σου που απ’ το τσίλικο πατρικό του θα αναγκαστεί να ζει σε ένα αχούρι;

Ο γιος μου κάθε μέρα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ και δεν μου φαίνεται μακρινή η στιγμή που θα βγει έξω στον κόσμο να φτιάξει τη ζωή του με την κοπέλα που θα αγαπήσει και θα τον αγαπήσει. Χαίρομαι όταν το σκέφτομαι, αλλά φοβάμαι κιόλας μην κακοπέσει. Όχι ότι δεν του έχω εμπιστοσύνη να βρει ένα καλό παιδί σαν του λόγου του, αλλά εμάς τις μανάδες είναι κι άλλα πράγματα που μας φοβίζουν.

Για παράδειγμα, τι γίνεται αν η νύφη μας αποδειχθεί ακαμάτρα; Αν δεν του μαγειρεύει όπως πρέπει και αν δεν είναι και τόσο του νοικοκυριού. Οι σημερινές κοπέλες έχουν και την καριέρα τους, κοιτάζουν και λίγο περισσότερο τον εαυτό τους από εμάς και δεν είναι σπάνιο να μην πολυσκοτίζονται για το σπίτι.

Από τη μία, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, από την άλλη προσπαθώ να προετοιμαστώ γιατί, όπως και να το κάνουμε, η επιλογή είναι δική του και δεν είνα δουλειά μου να ανακατευτώ.

Θα σιγουρευτώ ότι την αγαπάει

Πρώτα απ’ όλα, θα σιγουρευτώ ότι την αγαπάει και δεν είναι τίποτα επιπόλαιο. Αν ο γιος μου έχει επιλέξει με την καρδιά του και δεν έχει θαμπωθεί από εφήμερα πράγματα, τότε σίγουρα θα υπάρχει αγάπη μεταξύ τους. Και αν υπάρχει αγάπη, όλα φτιάχνονται.

Θα του πω να της ξεκαθαρίσει τι περιμένει από εκείνη

Βέβαια, πριν παντρευτεί ένα ζευγάρι δεν χολοσκάει για λεπτομέρειες όπως το νοικοκυριό. Περνάνε καλά κι αυτό είναι αρκετό, ειδικά αν μένουν και οι δύο στο πατρικό τους και κάνει όλες τις δουλειές η μάνα τους. Όταν παντρεύονται όμως ή μετακομίζουν μαζί, τότε βγαίνουν στην επιφάνεια όλες οι παραξενιές ή οι ελλείψεις του καθενός. Οπότε, καλό είναι να έχουν συζητήσει από πριν τι περιμένουν ο ένας από τον άλλον, όχι μόνο σε συναισθηματικό επίπεδο αλλά και σε πρακτικό. Για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως αργότερα.

Γι’ αυτό θα του πω να τα καλοσκεφτεί αυτά τα πράγματα και να της πει ανοιχτά τι περιμένει από εκείνη ως σύζυγο, ειδικά όσον αφορά το αδύνατο σημείο της, το νοικοκυριό. Χωρίς πίεση, αλλά με ειλικρίνεια και κατανόηση.

Θα τον ενθαρρύνω να της δώσει εκείνος το καλό παράδειγμα

Η αλήθεια είναι ότι ο γιος μου δεν κάνει πολλά στο σπίτι μας, ταυτόχρονα όμως του έχω μάθει να κάνει τα πάντα. Με λίγα λόγια, θα έχει τη δυνατότητα να δώσει το καλό παράδειγμα στη νύφη μου όταν με το καλό μείνουν μαζί και είμαι σίγουρη ότι θα ακολουθήσει και εκείνη. Ούτως ή άλλως, σήμερα οι άντρες δεν περιμένουν να τα κάνει όλα η γυναίκα αλλά τα μοιράζονται μαζί της.

Θα του πω ότι θα είμαι δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν

Προφανώς και δεν θα του έλεγα ποτέ να χωρίσει την κοπέλα που αγαπά επειδή δεν ξέρεινα σιδερώνει ένα πουκάμισο. Αλλά επειδή δεν μου αρέσει να είναι τα παιδιά μου (παιδί μου θα γίνει κι αυτή) ασυμμάζευτα, θα του πω να ξέρει ότι θα είμαι κι εγώ δίπλα τους για οτιδήποτε χρειαστούν, ειδικά όταν έρθει και το πρώτο εγγονάκι που θα είναι πιο κουρασμένοι και οι δύο.

Ξέρω, δεν πρέπει να τους κακομάθω, αλλά πώς να το κάνουμε… μαμάδες είμαστε και δεν μπορούμε να αφήσουμε και τα παιδιά στο έλεος.

Θα του δώσω την ευχή μου

Όλα αυτά θα τα κάνω, όχι από καμιά λόξα, αλλά γιατί δεν θέλω να γίνει το νοικοκυριό αιτία να μιζεριάσουν αργότερα ή να τσακώνονται χωρίς λόγο. Ένα τακτοποιημένο σπίτι, καθαρό και λαμπερό, καθώς και ένα καλομαγειρεμένο φαγητό, ομορφαίνουν μια δύσκολη μέρα και σε ξεκουράζουν χωρίς να το καταλαβαίνεις. Δεν δίνουμε πια πολύ σημασία σ’ αυτά, αλλά δεν παύουν να είναι σημαντικά για την καθημερινότητα της οικογένειας.

Με λίγα λόγια, θα του την δώσω την ευχή μου, αλλά όχι χωρίς τη συμβουλή μου. Κι ας κάνει ό,τι θέλει μετά – εκείνος θα τη πάρει στο κάτω κάτω την ακαμάτρα, όχι έγω!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v