Καλπάζει η πανδημία με 6.700 κρούσματα - σκληρά μέτρα για ανεμβολίαστους

Καλπάζει η πανδημία με 6.700 κρούσματα - σκληρά μέτρα για ανεμβολίαστους

Σοκ και δέος προκάλεσε η ανακοίνωση των 6.700 νέων κρουσμάτων κορονοϊού από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας νωρίτερα. Για την ανάσχεση του 4ου κύματος της πανδημίας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ο υπουργός έκανε λόγο για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα. Όπως τόνισε το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει.

Υπογράμμισε ακόμη τη σημασία του εμβολιασμού, αναφερόμενος σε στοιχεία, που δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν κατά 30% λιγότερο με βαριά νόσηση από τους ανεμβολίαστους. Όπως ανακοίνωσε, την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού, για τους πολίτες 18 ετών και άνω, που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και στις εκκλησίες θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid ή PCR τεστ εβδομαδιαίως.

Σε όλους τους χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, οι ανεμβολίαστοι θα εισέρχονται επίσης με rapid test ή μοριακό. Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων και φαρμακεία.

Τέλος, τόνισε ότι τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα θα αυξηθούν και θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ. Επίσης, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες, αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα.

Πηγή: protothema.gr

v