Αφήνω τον γιο μου να παίζει με κούκλες και δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος

Αφήνω τον γιο μου να παίζει με κούκλες και δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος

Παρόλο που τα μέχρι τώρα στερεότυπα θέλουν οι μόνο τα κορίτσια να παίζουν με κούκλες, οι επιστήμονες απέδειξαν πως πρέπει να ενθαρρύνουμε και τα αγόρια να παίζουν μαζί τους. Σύμφωνα με έρευνες, το παιχνίδι με κούκλες βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση και τις κοινωνικές τους δεξιότητες, επειδή βάζουν τον εαυτό τους στη θέση της κούκλας τους.

Η Jess, μια μαμά που δεν δίνει σημασία στα στερεότυπα και την γνώμη συγγενών και φίλων, αφήνει τον μικρό της γιο να παίζει με κούκλες, να τις χτενίζει, να τις φροντίζει και να τις ντύνει. Μάλιστα, σε ανάρτησή της στο Tik Tok, υπερασπίστηκε την προτίμηση του αγοριού της γράφοντας πως «τα παιχνίδια δεν έχουν φύλο».

Πολλοί έσπευσαν να την συγχαρούν, τονίζοντας πως το παιχνίδι με κούκλες δεν πρέπει να θεωρείται μόνο κοριτσίστικη υπόθεση, σχολιάζοντας πως σε μερικά χρόνια τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια θα έχουν τα δικά τους μωρά και πρέπει να μάθουν να τα φροντίζουν. 

Αρκετοί παρέθεσαν προσωπικές τους εμπειρίες, όταν έπαιζαν με barbie σε μικρότερη ηλικία, ενώ κάποιος άλλος έγραψε: «Όταν ήμουν μικρός έπαιζα με κούκλες και βούρτσιζα τα μαλλιά τους. Τώρα στα 18 μου κάνω το ίδιο με την κοπέλα μου!»

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα αρνητικά σχόλια που κατηγορούσαν την συγκεκριμένη μαμά ότι δίνει λάθος πρότυπα στον γιο της ή πως το αγοράκι της είναι ομοφυλόφιλος! 

«Το αν είναι γκέι ή όχι δεν σχετίζεται με τα παιχνίδια που προτιμά. Όταν ένα αγόρι παίζει με κούκλες, δεν τον κάνει αυτόματα ομοφυλόφιλο. Εμείς πάντως τον αγαπάμε και θα τον αγαπάμε πάντα γι΄ αυτό που είναι» απάντησε η Jess. 

Πηγή: thesun.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v