Παιδίατρος: η επιτυχία του θηλασμού εξαρτάται ΚΑΙ από τον μπαμπά

Παιδίατρος: η επιτυχία του θηλασμού εξαρτάται ΚΑΙ από τον μπαμπά

Είναι αλήθεια ότι ο θηλασμός δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, ειδικά για τις νέες μαμάδες που τα βρίσκουν συχνά σκούρα στο ξεκίνημα και αρκετές αποκαρδιώνονται γρήγορα. Σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει πολύ ενα υποστηρικτικό περιβάλλον που, εκτός από μια σύμβουλο θηλασμού και τις πιο έμπειρες φίλες, περιλαμβάνει και τον μπαμπά.

Ο σύζυγος μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο κατά την εδραίωση του θηλασμού, αλλά και αργότερα. Με τη στήριξή του, ψυχολογική αλλά και έμπρακτη, μπορεί να συμβάλει στη διάρκεια και την ποιότητα του θηλασμού, όπως μας υπενθυμίζει με ανάρτησή της για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού η παιδίατρος Κατερίνα Βικελούδα.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Για τη φετινή εβδομάδα θηλασμού δε θα ήθελα να αναφερθούμε πάλι στα πολύ σημαντικά οφέλη του τόσο για τη μητέρα, όσο και για το παιδί, αλλά να δούμε τη θέση του πατέρα σε αυτόν.

Μελέτες έχουν δείξει οτι η θετική στάση του πατέρα απέναντι στο θηλασμό επηρεάζει τόσο την έναρξη όσο και τη διάρκειά του. 

Η μητέρα που βιώνει τόσο σημαντικές σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές έχει ανάγκη την υποστήριξη και αποδοχή του συντρόφου της για να ανταπεξέλθει ευκολότερα στο νέο της ρόλο.

Από την άλλη ο πατέρας είναι σημαντικό να έχει ενεργό συμμετοχή, ώστε να καλλιεργήσει τη σχέση του με το νέο βρέφος αλλά και να φροντίσει τη θηλάζουσα μητέρα.

Ο θηλασμός είναι και πρέπει να είναι οικογενειακή υπόθεση!»

v