Η αγάπη του μπαμπά δεν είναι κατώτερη από της μαμάς - είναι απλά διαφορετική

Η αγάπη του μπαμπά δεν είναι κατώτερη από της μαμάς - είναι απλά διαφορετική

Κανείς δεν αμφισβητεί το μεγαλείο της μητρικής αγάπης, η οποία είναι η υπέρτατη μορφή αφοσίωσης και αυτοθυσίας. Ωστόσο, σπάνια ακούμε να μιλούν για την πατρική αγάπη. Κάποιοι, μάλιστα, θεωρούν ότι τα συναισθήματα ενός μπαμπά για το παιδί του είναι αδύνατο να αγγίξουν τα όσα νιώθει μία μητέρα.

Η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου, σε ανάρτησή της στο Facebook, εξηγεί την σημασία της πατρικής αγάπης διευκρινίζοντας πως δεν είναι κατώτερη από την μητρική, αλλά διαφορετική:

«Πολλοί πιστεύουν ότι η αγάπη του πατέρα για το παιδί του δεν μπορεί να αγγίξει την αγάπη της μητέρας.

Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι η αγάπη του πατέρα είναι διαφορετική, αλλά όχι κατώτερη από αυτήν της μητέρας.

Όταν ένα μωρό φθάνει στον κόσμο μας, η μητέρα αρχίζει το σιωπηλό της αγώνα: η ζωή της αλλάζει, το σώμα της αλλάζει και θυσιάζει το κάθε κύτταρο της, για να το προσφέρει ως τροφή στο μωρό της.

Όταν ένα μωρό φθάνει στον κόσμο μας, ο πατέρας αφιερώνει τη δική του ψυχή και σώμα, για να μην λείψει τίποτα στην οικογένειά του.

Αρχίζουν οι ατελείωτες ώρες δουλειάς και οι σκέψεις τις άγρυπνες νύχτες, για ένα αύριο πιο φωτεινό σε ευκαιρίες, παιδικά χαμόγελα και ανεμελιά.

Η μητέρα αγκαλιάζει με θαλπωρή τα παιδιά της και ο πατέρας τούς προστατεύει κάτω από τις φτερούγες του σαν φυλαχτό, για πάντα.

Η γονεϊκότητα δεν είναι ανταγωνισμός αλλά μία όμορφη συνεργασία, βασισμένη στο σεβασμό και στην αγάπη.»

v