Οι καλύτερες παιδικές χαρές της Αττικής που κάθε παιδί πρέπει να πάει (φωτό)

Οι καλύτερες παιδικές χαρές της Αττικής που κάθε παιδί πρέπει να πάει (φωτό)

Οι παιδικές χαρές είναι ίσως τα πιο χαρούμενα σημεία της πόλης, αφού κάθε τόσο γεμίζουν με παιδικές φωνούλες, γέλια και ποδοβολητά. Δυστυχώς, δεν είναι λίγες εκείνες που είναι παρατημένες στην τύχη τους από τους αρμόδιους φορείς και μοιάζουν πλέον ακατάλληλες να φιλοξενήσουν μικρά παιδιά. Πάλι καλά που υπάρχουν κάποιοι που φροντίζουν ανελλιπώς τις παιδικές χαρές που έχουν στην ευθύνη τους, χαρίζοντας σε μας και στα παιδιά μας χώρους αναψυχής που είναι καθαροί, καλαίσθητοι και, προπαντός, ασφαλείς.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στον αγαπημένο προορισμό πάρα πολλών οικογενειών, το πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, βρίσκονται διάσπαρτοι ξύλινοι παιδότοποι φτιαγμένοι με σεβασμό στο περιβάλλον, την οικολογία και την ασφάλεια των παιδιών. 

Αργυρούπολη (πλατεία Βάρναλη)

Η παιδική χαρά στην οδό Δωδεκανήσου, στην Αργυρούπολη, ανακαινίστηκε, εκσυγχρονίστηκε και παραδόθηκε πρόσφατα στο κοινό για να προσφέρει στα παιδιά της περιοχής (και όχι μόνο) χαρά, χρώματα και ατελείωτες ώρες ασφαλούς παιχνιδιού.

Φιλοθέη (οδός Μακεδονίας)

Μία ακόμα ξύλινη παιδική χαρά, φτιαγμένη με μεράκι και συνέπεια στις αρχές τις οικολογίας και της ανακύκλωσης, βρίσκεται στην οδό Μακεδονίας στη Φιλοθέη και περιμένει μικρά και μεγάλα παιδιά να απολαύσουν τα πρωτότυπα παιχνίδια και το πανέμορφο φυσικό τοπίο της.

Γλυφάδα (πλατεία Μακεδονίας)

Στην πλατεία Μακεδονίας, στη Γλυφάδα, συναντάμε μια υπέροχη μικρή παραμυθούπολη. Είναι μια ολοκαίνουργια πρότυπη παιδική χαρά με υπέροχα και ασφαλή παιχνίδια, καθώς και δραστηριότητες ακόμα και για παιδιά που κινούνται με αμαξίδιο.

Παπάγου (Πάρκο Στρατάρχου Αλ. Παπάγου)

Εγκαινιάστηκε πρόσφατα η ολοκαίνουργια παιδική χαρά εντός του Πάρκου Παπάγου, ενός αγαπημένου προορισμού για πολλές οικογένειες απ’ όλη την Αττική. Είναι ένας χώρος σύγχρονος και ασφαλής με παιχνίδια για 4 ηλικιακές ομάδες επισκεπτών.

Περιστέρι (οδός Κ. Παλαμά και Σπετσών, Ξυλοτεχνία)

Ακόμα μία παιδική χαρά που ανακατασκευάστηκε και άλλαξε εντελώς όψη και λειτουργικότητα βρίσκουμε στην περιοχή της Ξυλοτεχνίας, στο Περιστέρι. Διαθέτει πάρα πολλά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και είναι εξοπλισμένη με ειδικό χώρο παιχνιδιού για παιδιά ΑΜΕΑ.

Οικολογικό Πάρκο Ανακύκλωσης Νέου Ψυχικού (οδός Στρ. Μακρυγιάννη)

Το οικολογικό πάρκο του Νέου Ψυχικού έκλεισε 29 χρόνια ζωής και ανακαινίστηκε πρόσφατα για να υποδεχτεί τους μικρούς του φίλους στην παιδική χαρά, τον λαβύρινθο, τον βοτανικό κήπο και, φυσικά, το θρυλικό τρενάκι του.

v