54χρονη θα γεννήσει το παιδί της κόρης της μέσω παρένθετης μητρότητας

54χρονη θα γεννήσει το παιδί της κόρης της μέσω παρένθετης μητρότητας

Μια μητέρα πέντε παιδιών από την Τασμανία, θα χαρίσει στην κόρη της το καλύτερο δώρο αφού είναι έγκυος ως παρένθετη μητέρα στο... εγγονάκι της. Η Maree Arnold, 54 ετών, είναι σχεδόν 30 εβδομάδες έγκυος και σύντομα θα γεννήσει το μωράκι της 28χρονης κόρης της που δεν μπορεί να κάνει παιδιά.

Η 28χρονη Meagan White γεννήθηκε με το σύνδρομο MRKH (Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser). Πρόκειται για μια σπάνια διαταραχή που επηρεάζει μία στις 5000 γυναίκες, κατά την οποία η μήτρα και ο κόλπος δεν αναπτύσσονται στερώντας από τη γυναίκα τη δυνατότητα εγκυμοσύνης και εμμήνου ρύσεως.

Η Megan και ο άντρας της σκέφτηκαν τη λύση της παρένθετης μητρότητας και άρχισαν να ψάχνουν για την κατάλληλη υποψήφια αλλά χωρίς επιτυχία. Τότε η Maree τους πρότεινε κάτι που δεν το είχε σκεφτεί κανείς: να γίνει η ίδια παρένθετη μητέρα για το μωρό του ζευγαριού.

Στην αρχή υπέθεσαν πως η ηλικία της θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας για ένα τέτοιο εγχείρημα, καθώς συνιστάται οι φορείς κύησης να είναι κάτω των 40 ετών, αλλά μετά από πολλές εξετάσεις και υπερηχογραφήματα, η 54χρονη έμεινε έγκυος με επιτυχία.

Τον Ιανουάριο, η οικογένεια θα υποδεχθεί το νέο μέλος της οικογένειας που, σύμφωνα με τον γυναικολόγο θα είναι αγοράκι. Οι γιατροί που παρακολουθούν την 54χρονη γυναίκα δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη των πραγμάτων αφού είναι πολύ σπάνιο η γιαγιά να γεννάει το εγγονάκι της.

Ωστόσο, το δώρο της Maree στην κόρη της αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει αγάπη όλα είναι δυνατά.

Πηγή: 7news.com.au

v