Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε ΠΟΤΕ τα παιδιά να τρώνε στο αυτοκίνητο

Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε ΠΟΤΕ τα παιδιά να τρώνε στο αυτοκίνητο

Πολλές φορές, θέλοντας να απασχολήσουμε το παιδί την ώρα τη διαδρομής με το αυτοκίνητο ώστε να μη γκρινιάζει, δεν διστάζουμε να του δώσουμε ένα σνακ για να φάει. Όσο αθώο και αν φαίνεται, όμως, αυτό το σνακ μπορεί να κρύβει έναν σοβαρό κίνδυνο, o οποίος σε συνθήκες οδήγησης γίνεται ακόμα μεγαλύτερος.

Η Nikki είναι μαμά και νοσηλεύτρια και με πρόσφατη ανάρτησή της θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει όλους τους γονείς για τον κίνδυνο αυτής της πρακτικής.

«Θέλω να θυμάστε ότι ένα παιδί που πνίγεται δεν βγάζει ήχο», λέει στο βίντεο, «Όταν οδηγούμε και είμαστε συγκεντρωμένοι στο δρόμο, και ειδικά αν το καθισματάκι του κοιτάζει προς τα πίσω, δεν πρόκειται να το αντιληφθούμε αν συμβεί κάτι τέτοιο στο παιδί μας».

Ο χρόνος αντίδρασης είναι εξαιρετικά κρίσιμος παράγοντας για τη διάσωση ενός παιδιού που πνίγεται και μέσα στο αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε εγκαίρως τι συμβαίνει, όσο και να αντιδράσουμε άμεσα.

Η ίδια δηλώνει πως δεν δίνει ούτε νερό στα παιδιά της την ώρα που οδηγεί και δεν άλλαξε στάση ούτε όταν μεγάλωσαν αρκετά για να κάθονται με πρόσωπο στον οδηγό. «Ο κίνδυνος είναι ο ίδιος σε κάθε ηλικία», τονίζει, «αφού η διάσωση του παιδιού εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα αντιδράσουμε εμείς. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που ο γονιός κατάλαβε τι είχε συμβεί μόνο όταν ήταν πολύ αργά – όταν είχε φτάσει στον προορισμό του».

Πηγή: 7news.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v