Ο άντρας μου έκανε για 1 μέρα όσα κάνω εγώ συνέχεια κι όλοι του είπαν μπράβο

Ο άντρας μου έκανε για 1 μέρα όσα κάνω εγώ συνέχεια κι όλοι του είπαν μπράβο

Μια σύζυγος και μητέρα ενός αγοριού 6 μηνών, κατάφερε και έγινε viral, όταν μίλησε ανοιχτά για το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει η κοινωνία τους μπαμπάδες από τις μαμάδες. Μάλιστα, αποκάλεσε το φαινόμενο ως το «προνόμιο του μπαμπά» και κέρδισε τη συμπαράσταση χιλιάδων γυναικών.

Σ' ένα βιντεάκι της που ανέβασε στο Τik Tok η Chloe Sexton, η οποία είναι ιδιοκτήτρια φούρνου, μίλησε για τους επαίνους που δέχτηκε ο άντρας της από αγνώστους, όταν για μία μέρα έκανε όσα κάνει εκείνη καθημερινά. Τονίζοντας, βέβαια, ότι εκείνη δεν άκουσε ποτέ κανένα μπράβο.

«Όπως ξέρετε από τα βιντεάκια μου έχω δική μου επιχείρηση και εργάζομαι. Το ίδιο και ο άντρας μου, να το τονίσω αυτό» λέει με στόμφο στο βίντεο και συνεχίζει, εξηγώντας κάποια πράγματα που χρειάζεται να κάνει προκειμένου να λειτουργεί σωστά το αρτοποιείο της.

«Την περασμένη εβδομάδα ο σύζυγός μου είχε ρεπό και αποφάσισε να κάνει εκείνος κάποιες δουλειές, τις οποίες εγώ κάνω συνέχεια, μαζί με τον γιο μας. Όλος ο κόσμος τον αντιμετώπιζε σαν... ήρωα! Να επισημάνω ότι οι ίδιοι άνθρωποι με βλέπουν κάθε εβδομάδα και ποτέ δεν μου έχουν συμπεριφερθεί έτσι. Ούτε όταν ήμουν έγκυος και κουβαλούσα σακούλες με αλεύρι που ζύγιζαν 100 κιλά, ούτε τώρα που κάνω το ίδιο με ένα μωρό στην αγκαλιά.

Είναι σαν να λένε ''να μια γυναίκα που κάνει το καθήκον της'', αλλά όταν το κάνει ο σύζυγός μου είναι σαν κάτι το εξαιρετικό. Δεν είναι ήρωας. Είναι απλά ένας πατέρας, απλά ένας γονιός, που κάνει τα ίδια πράγματα που κάνω κι εγώ κάθε συνέχεια».

Η εμπειρία της Sexton είχε τεράστια απήχηση με άλλες μητέρες να μοιράζονται τον δικό τους... πόνο. «Ο πήχης για τους μπαμπάδες είναι πολύ χαμηλός. Είναι λυπηρό» έγραψε μία.

Μιλώντας αργότερα στο Buzzfeed η Sexton δήλωσε: «Είμαι τυχερή που έχω έναν σσύντροφο ζωής που δηλώνει φεμινιστής και μου είπε ευθέως: "Ειλικρινά, ο τρόπος με τον οποίο μου φέρθηκαν ήταν... ντροπιαστικός''». 

Πηγή: news.com.au

v