5 σημάδια ότι η πεθερά σας δεν είναι τόσο καλή όσο φαίνεται

5 σημάδια ότι η πεθερά σας δεν είναι τόσο καλή όσο φαίνεται

Κακά τα ψέματα, όταν κάποιος ξεκινάει να μιλάει για πεθερά το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι πως κάτι κακό θα ακολουθήσει. Εντάξει, δεν είναι όλες οι πεθερές κακές. Υπάρχουν και εκείνες που είναι σωστό μάλαμα. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και κάποιες άλλες που είναι μάλαμα μόνο απ’ έξω. Με λίγα λόγια, κάνουν την καλή στη νύφη τους και ταυτόχρονα δουλεύουν υπογείως για να την στείλουν από εκεί που ‘ρθε. Αν αναγνωρίζετε τα παρακάτω σημάδια, ίσως έχετε κι εσείς μια από αυτές.

Εκθειάζει τη μαγειρική σας, αλλά συνεχίζει να στέλνει ταπεράκια

Εδώ που τα λέμε, όταν μια πεθερά λέει στη νύφη της πόσο καλή μαγείρισσα είναι, κάπου κάποιος φούρνος πρέπει να έχει γκρεμιστεί. Αν η δικιά σας σας έχει λούσει με κομπλιμέντα για το παστίτσιο και τα ντολμαδάκια σας και το έχετε καταπιεί με χαρά ίσως είναι ώρα να το ξανασκεφτείτε. Ειδικά, αν παρά την αναπάντεχη αγάπη της για τα φαγητά σας, συνεχίζει να στέλνει ταπεράκια για τον γιόκα της.

Μένει ουδέτερη στους καυγάδες σας, αλλά μετά χαϊδεύει τα αυτιά του γιου της

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ σημαντικό η πεθερά να μην ανακατεύεται στους τσακωμούς και τις διαφωνίες του ζευγαριού. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να το κάνει, όχι μόνο την ώρα του καυγά, αλλά και μετά όταν οι καύτρες δεν έχουν σβήσει εντελώς και μια σπίθα αρκεί για να ξαναφουντώσει η κόντρα. Αν μπροστά σας δεν παίρνει θέση, αλλά από πίσω λέει στον γιο της πόσο δίκιο είχε, τότε υπάρχει πρόβλημα...

Με εσάς είναι όλο γλύκα, αλλά με τους γονείς σας είναι πάντα ξινή

Αν η πεθερά σας τρέφει για εσάς τα ευγενή αισθήματα που δείχνει να τρέφει, είναι δύσκολο να μην έχει καλή σχέση με τους γονείς σας – εκτός και αν δεν έχετε ούτε εσείς, για κάποιο λόγο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, αν με εσάς είναι όλο γλύκες και μέλια και με τους δικούς σας είναι ξινή και απόμακρη, είναι πολύ πιθανόν να το κάνει για χάρη του γιου της και όχι από την καρδιά της. Με λίγα λόγια, είναι θέμα χρόνου να βγει απ’ τον ρόλο και να ξινίσει και με σας.

Σας καλεί συνέχεια στο σπίτι της, αλλά δεν έρχεται ποτέ στο δικό σας

Το σπίτι κάθε νύφης πρέπει να είναι ανοιχτό για τη μητέρα του άντρα της – με κάποια όρια, βέβαια – αλλά δεν αρκεί αυτό. Πρέπει κι εκείνη να έχει την καλή διάθεση να το επισκεφθεί. Αυτό είναι άλλωστε κι ένα δείγμα εκτίμησης και σεβασμού προς το ίδιο της το παιδί. Αν η πεθερά σας σάς καλεί συνέχεια στο σπίτι της, όπου σας υποδέχεται με χαρά, ενώ στο δικό σας έχει να έρθει από τον γάμο, τότε μάλλον θέλει κάτι να σας πει και δεν είναι καλό.

Θάβει τις πρώην του γιου της, αλλά τις καλεί ακόμα στα γενέθλιά της

Οι πρώην του άντρα σας δεν είναι σίγουρα μια συζήτηση που θα θέλατε να κάνετε με τη μάνα του. Καμιά φορά, όμως, στριμώχνεσαι σε μια κουβέντα από ευγένεια και δεν είναι εύκολο να την αποφύγεις. Αν η πεθερά σας βρίσκει κάθε τόσο ευκαιρία να θάψει τις πρώην του γιου της σε εσάς, μπορεί να μοιάζει σαν κάτι θετικό, αλλά μάλλον δεν είναι. Ειδικά, αν πρέπει να τις ανεχτείτε κάθε φορά που η πεθερούλα σας καλεί κόσμο στο σπίτι της.

v