Μία μέρα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Μία μέρα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Σάββατο πρωί, ημέρα ηλιόλουστη και δροσερή, ιδανική για βόλτα στο καταπράσινο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο που μας εκπλήσσει -εμάς περισσότερο από τα παιδιά- με τα χιλιάδες ζώα, ερπετά και ψάρια του που συγκεντρώνονται στα περισσότερα από διακόσια στρέμματά του, καθώς και με τις νέες εκπλήξεις που κάθε τόσο ετοιμάζει.

Δεν είμαστε υπέρ της φυλάκισης των ζώων. Μας αλλάζουν, όμως, γνώμη οι ταμπέλες έξω από διάφορες περιφραγμένες περιοχές του Πάρκου που εξηγούν πως αν ο τάδε λευκός όρυξ δεν βρισκόταν εδώ, και σε ελάχιστα ακόμα πάρκα του κόσμου, δεν θα βρισκόταν -και προστατευόταν- πουθενά.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου είναι το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του είναι έτσι διαμορφωμένες ώστε να εξυπηρετούν με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο τις ανάγκες των ζώων που φιλοξενεί. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν συρματοπλέγματα, παρά μόνο όπου κρίνεται απολύτως απαραίτητο, ενώ αρκετές πινακίδες θυμίζουν συχνά ότι δεν πρέπει να ταΐζουμε τα ζώα, ούτε να τα ενοχλούμε φωνάζοντας από πάνω τους –κάτι, βέβαια, που οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες δείχνουν να αγνοούν επιδεικτικά.

Λίγα λόγια για το πάρκο
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο άνοιξε τις πόρτες του τον Μάιο του 2000 ως Ορνιθολογικό Πάρκο, με την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο: 1.100 πουλιά από 300 διαφορετικά είδη. Από τότε μέχρι σήμερα, μεγαλώνει διαρκώς, φτάνοντας αυτή τη στιγμή να αριθμεί 2.000 ζώα από 350 διαφορετικά είδη: από κουνέλια που τρέχουν ελεύθερα παντού μέχρι αλιγάτορες που λαγοκοιμούνται στον Κόσμο των Ερπετών, και από σκυριανά αλογάκια που βόσκουν αμέριμνα στη φάρμα μέχρι ιπποπόταμους που επιδίδονται σε λασπόλουτρα και λευκούς ρινόκερους που αλωνίζουν στη σαβάνα.

Έχει και δελφίνια!
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Τα δελφίνια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, που δεν έχουν γνωρίσει κανενός άλλου είδους ζωή σε καμία ανοιχτή θάλασσα, γεννήθηκαν στον ζωολογικό κήπο της Σλοβενίας και ήρθαν στην Αθήνα πριν από μερικά χρόνια. Θα τα δείτε να παίζουν χαρούμενα στη μεγάλη, τιρκουάζ πισίνα τους, κάνοντας βουτιές και απολαμβάνοντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα των θεατών (και τα ψάρια των εκπαιδευτών τους). Εξίσου χαρούμενοι φαίνονται και οι δύο θαλάσσιοι ελέφαντες που θα δείτε να περπατούν, να χτυπούν «παλαμάκια» με τα πτερύγια και να κάνουν υποκλίσεις.

Τι άλλο θα κάνετε εκεί;
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Είναι σχεδόν αδύνατο να γυρίσετε ολόκληρο το Πάρκο σε μία μόνο ημέρα –αν καταφέρετε, μάλιστα, να φτάσετε μέχρι την βορειοδυτική γωνιά του, στην οποία φιλοξενείται η αφρικανική σαβάνα, με τις καμηλοπαρδάλεις, τις ζέβρες, τους λευκούς ρινόκερους και τα τσιτάχ, ενώ είδατε ήδη τα δελφίνια και τα πουλιά, έχετε καταφέρει μεγάλο εγχείρημα.

Αν, λοιπόν, κουραστήκατε, μία στάση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους πικ-νικ με την φυσική σκιά είναι απαραίτητη κατά την διάρκεια της βόλτας σας, ενώ μπορείτε να καθίσετε και στην καφετέρια που σερβίρει σνακ και ελαφριά γεύματα, ενώ τα παιδιά θα απολαμβάνουν το παιχνίδι τους στην παιδική χαρά με το καρουζέλ.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι ανοιχτό 365 ημέρες τον χρόνο, από τις 9.00 έως τη δύση του ήλιου, ωστόσο τα δελφίνια και οι θαλάσσια ελέφαντες «δέχονται» επισκέψεις συγκεκριμένες ώρες (καθημερινά στις 11.00 και στις 17.00 και σαββατοκύριακα στις 11.00, στις 13.00, στις 15.00 και στις 17.00).

Τα εισιτήρια για τους ενήλικες κοστίζουν 15€, ενώ για τα παιδιά από 3 έως 12 ετών είναι 11€. Τα παιδιά κάτω των 3 ετών μπαίνουν δωρεάν. Για να δείτε τα δελφίνια, θα πληρώσετε 3€ επιπλέον κατ’ άτομο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις καθημερινές, οι κάτοχοι κινητού Cosmote επωφελούνται της προσφοράς "2 for 1" και πληρώνουν δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.

Για όσους θεωρούν ότι μια βόλτα δεν αρκεί για να θαυμάσουν όλα τα ζώα που φιλοξενούνται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μπορούν να το επισκέπτονται καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου απολαμβάνοντας τα προνόμια της ετήσιας κάρτας. Αναλυτικά:

Ενήλικες (Αττικό Ζωολογικό Πάρκο):  50,00€  
Ενήλικες (Αττικό Ζωολογικό Πάρκο & Θαλάσσια Θηλαστικά): 70,00€


Παιδιά (Αττικό Ζωολογικό Πάρκο): 40,00€  
Παιδιά (Αττικό Ζωολογικό Πάρκο & Θαλάσσια Θηλαστικά): 55,00€

και με κάθε αγορά ετήσιας κάρτας κερδίζετε

    το βιβλίο του Πάρκου, έναν πλούσιο οδηγό 144σελ.
    15% έκπτωση στα πάρτυ
    15% έκπτωση στα πακέτα υιοθεσίας
    15% έκπτωση στο Summer Camp
    10% έκπτωση στο κατάστημα
    ελεύθερη είσοδος σε 2 φίλους το χρόνο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Για τους ήδη κατόχους ενεργής ετήσιας κάρτας με ημερομηνία έκδοσης πριν τις 27 Απριλίου 2012, ισχύουν τα εξής προνόμια:

15% έκπτωση στα πάρτυ, 15% έκπτωση στο Summer Camp, 10% έκπτωση στο κατάστημα, 15% έκπτωση στα πακέτα υιοθεσίας

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβαση στο πάρκο, καθώς και για το τι ακόμα θα δείτε εκεί, θα βρείτε στο www.atticapark.com.

v