Προωράκι θα κάνει Πρωτοχρονιά σπίτι του μετά από σκληρή μάχη 16 εβδομάδων

Προωράκι θα κάνει Πρωτοχρονιά σπίτι του μετά από σκληρή μάχη 16 εβδομάδων

Πριν από 16 εβδομάδες περίπου, η εγκυμονούσα στο δεύτερο παιδί της Ashlee Eager περνούσε μια ήσυχη βραδιά με τον σύζυγο και τον γιο της όταν ένιωσε κάτι περίεργο. Είχαν σπάσει τα νερά της, ξαφνικά και χωρίς κανένα προειδοποιητικό σημάδι, και κάπως έτσι ξεκίνησε η δύσκολη περιπέτεια της κορούλας τους.

«Στο δρόμο για το νοσοκομείο ήμασταν και οι δύο τρομοκρατημένοι», θυμάται η Ashlee, «ένιωθα τις συσπάσεις να πυκνώνουν αλλά ήλπιζα να μην είναι αλήθεια όλο αυτό. Σκεφτόμουν διαρκώς ότι ίσως ο πόνος να οφείλεται σε κάτι άλλο. Στη διαδρομή μιλούσαμε συνεχώς στο κοριτσάκι μας, της λέγαμε να κρατηθεί όσο μπορεί και πως όλα θα πάνε καλά».

Η 34χρονη μητέρα ήξερε ότι η εγκυμοσύνη της ήταν υψηλού ρίσκου, λόγω διαβήτη και τάσης για θρομβώσεις και γι’ αυτό ανησυχούσε ακόμα πιο πολύ. Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μωρό ήταν ζωντανό, αλλά η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο εξαιτίας μιας λοίμωξης που είχε πάθει η έγκυος.

«Μου είπαν ότι η καισαρική είναι πολύ επικίνδυνη και για τους δυο μας και πως με φυσιολογικό τοκετό η μικρή είχε περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει», λέει η μαμά. Σε κάθε περίπτωση, η Ashlee έπρεπε να πάρει αγωγή για κάποιες μέρες ώστε να μεγαλώσουν τα πνευμόνια του μωρού, ενώ μετά τη γέννα το μωρό θα έμπαινε στην εντατική με 40% πιθανότητες να επιζήσει. Το ζευγάρι δεν πίστευε ότι βρισκόταν σ’ αυτή τη θέση, αλλά αν το μωρό τους έπρεπε να δώσει μάχη, ήθελαν να τη δώσει με όλες του τις δυνάμεις.

Η μικρή Moira γεννήθηκε λίγο μετά και ζύγιζε μόλις 546 γραμμάρια. Τις τελευταίες 16 εβδομάδες αντιμετώπισε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά τα ξεπέρασε και ετοιμάζεται να κάνει Πρωτοχρονιά σπίτι της μαζί με τους γονείς και τον αδερφό της – άλλωστε, στις 30 Δεκεμβρίου ήταν να γεννηθεί αν όλα πήγαιναν καλά.

«Ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό», λέει η Ashlee, «είναι μέρες που όλα πάνε καλά και άλλες που νιώθεις τις ελπίδες να λιγοστεύουν, το βλέπεις στο βλέμμα των γιατρών. Και όταν είσαι κάθε μέρα στην εντατική βλέπεις και τις περιπτώσεις που δεν τα καταφέρνουν και σκέφτεσαι τι θα γίνει αν συμβεί και σε σένα το ίδιο. Πάντως, όταν άνοιξε τα ματάκια της για πρώτη φορά και την κράτησα αγκαλιά ήταν η ομορφότερη στιγμή της ζωής μου».

Η 34χρονη είχε δύο αποβολές πριν μείνει έγκυος στην Ashlee, κι έτσι την θεωρεί το μικρό της θαύμα, ειδικά τώρα που έχει αντέξει τόσα πολλά και είναι πλέον πάνω από 2 κιλά. Ο δρόμος ήταν μακρύς και τα Χριστούγεννα στην εντατική δύσκολα, αλλά οι δύο γονείς χαίρονται που θα έχουν μαζί τους την κορούλα τους πριν την αλλαγή του χρόνου.

«Είμαστε ευτυχισμένοι που την έχουμε και τα δύσκολα ας είναι περασμένα», λέει η Ashlee, «αλλά είμαστε και ευγνώμονες στους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου μας που έκαναν τα πάντα, όχι μόνο για το μωρό μας, αλλά και για εμάς».

Πηγή: honey.nine.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v