Μωράκι θα κάνει 1η φορά γιορτές σπίτι του μετά από 2 χρόνια στο νοσοκομείο

Μωράκι θα κάνει 1η φορά γιορτές σπίτι του μετά από 2 χρόνια στο νοσοκομείο

Φέτος τα Χριστούγεννα, ο μικρός Iwan, θα μπορέσει να ανοίξει τα δώρα του, σπίτι του, μαζί με την οικογένειά του, για πρώτη φορά αφού σύμφωνα με την μαμά του είναι ένα ζωντανό χριστουγεννιάτικο θαύμα που ομορφαίνει τη ζωή της!

Το αγοράκι γεννήθηκε με επείγουσα καισαρική μόλις στις 25 εβδομάδες, στις 17 Απριλίου 2019 και ζύγιζε μόλις 935 γραμμάρια. Επιπλέον, δεν ανέπνευσε αμέσως όπως θα έπρεπε. Αντίθετα χρειάστηκαν 18 ολόκληρα λεπτά μέχρι να πάρει την πρώτη του αναπνοή. Μάλιστα, μετά από 15 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, οι γιατροί προετοίμασαν τους γονείς του για το χειρότερο σενάριο. 

Η καρδιά του μικρού αγοριού, όμως, άρχισε να χτυπάει στα 18 λεπτά. Παρόλα αυτά, οι γιατροί του έδιναν μόνο 17% πιθανότητες επιβίωσης. «Μας είπαν ότι οι επόμενες 72 ώρες ήταν κρίσιμες και ότι πρέπει να τραβήξουμε μερικές φωτογραφίες του μωρού γιατί ίσως αυτές θα είναι το μόνο που θα έχουμε από το μωρό μας» θυμάται συγκινημένη η μαμά του. 

Το πρόωρο μωράκι μεταφέρθηκε στην  μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών ενώ οι γονείς του δεν έφυγαν λεπτό από κοντά του. «Νιώθαμε πως έχουμε μόνο 72 ώρες να είμαστε δίπλα του» ανέφερε η Abby. «Ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις ένα μικροσκοπικό πλασματάκι να “εξαφανίζεται” από τον ιατρικό εξοπλισμό που είχε πάνω του», συμπλήρωσε. 

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, όμως, ο Iwan τα κατάφερε. Μετά από 87 μέρες στην ΜΕΘ, πέρασε τις επόμενες εβδομάδες σε διαφορετικά νοσοκομεία με τους γονείς του να κοιμούνται στο αυτοκίνητο ή σε φθηνά καταλύματα για να είναι κοντά του. 

Μετά από όλη την περιπέτεια, ο μικρούλης κατάφερε να βγει από το νοσοκομείο σχεδόν 2 χρόνια αργότερα. Τα πρώτα του Χριστούγεννα τα πέρασε περιτριγυρισμένος από γιατρούς και νοσοκόμες αλλά φέτος, για πρώτη φορά, θα απολαύσει τη θαλπωρή τους σπιτιού του δίπλα στην οικογένειά του. Θαύματα συμβαίνουν πάντα και ο Iawn είναι ένα από αυτά!

Πηγή: thesun.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v