Μαμά γέννησε στο σπίτι μόλις γύρισε απ' το νοσοκομείο - της είπαν πως ήταν νωρίς!

Μαμά γέννησε στο σπίτι μόλις γύρισε απ το νοσοκομείο - της είπαν πως ήταν νωρίς!

Η 24χρονη Jade Poutney πίστεψε ότι έχει χρόνο να χαλαρώσει όταν την έστειλαν στο σπίτι απ’ το νοσοκομείο λέγοντας ότι δεν είχε έρθει η ώρα της να γεννήσει. Παρ’ όλ’ αυτά, το μωρό αποδείχτηκε βιαστικό και λίγο μετά την επιστροφή της η γέννα ξεκίνησε και εξελίχθηκε ραγδαία μπροστά στα μάτια του εμβρόντητου μπαμπά!

Ήταν ξημερώματα όταν η Jade ένιωσε έντονους πόνους και ξύπνησε τον άντρα της για να είναι σε ετοιμότητα. Μετά από τρεις ώρες, οι πόνοι χειροτέρεψαν κι έτσι έφυγαν για το νοσοκομείο θεωρώντας ότι η γέννα είναι κοντά.

«Νομίζαμε ότι γεννάμε», λέει ο σύζυγος, «αλλά απ’ το νοσοκομείο μας έστειλαν πίσω ζητώντας να επιστρέψουμε όταν οι συσπάσεις θα ήταν πιο πυκνές».

Στο σπίτι, οι δυο τους χαλάρωσαν και προσπάθησαν να κάνουν κάτι για να ξεχαστούν όσο περίμεναν να πυκνώσουν οι συσπάσεις. Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και η εγκυμονούσα φώναξε τον άντρα της στο δωμάτιο. Εκείνος έτρεξε και την βρήκε στο μικρό μπάνιο με τα νερά να έχουν σπάσει.

Προσπάθησαν να φτάσουν ως το αμάξι για να πάνε στο νοσοκομείο αλλά ήταν αδύνατο. Γύρισαν, λοιπόν, στο σπίτι και η Jade ξάπλωσε στο κρεβάτι. Δευτερόλεπτα μετά, το μωρό άρχισε να βγαίνει, κανονικά ευτυχώς.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν την εικόνα», λέει ο ευτυχής μπαμπάς, «Της είπα πως γεννάει και πρέπει να σπρώξει γιατί ήμουν αυτός που θα την ξεγεννούσε αναγκαστικά».

Όταν το μωρό είχε βγει ολόκληρο, ο πατέρας παρατήρησε πως ο ομφάλιος λώρος είχε τυλιχθεί γύρω απ’ τον λαιμό του. Αρχικά πανικοβλήθηκε, αλλά κατάφερε να ξετυλίξει τον λώρο και άκουσε ανακουφισμένος το κλάμα του γιου του.

Κατόπιν, έτρεξε στης μαμάς του που έμενε δίπλα και της είπε να έρθει για βοήθεια. Επιστρέφοντας στο σπίτι είδε ένα περιπολικό και το σταμάτησε. Εξήγησε στους αστυνομικούς τι συνέβαινε και εκείνοι έτρεξαν μέσα μαζί του. Σε συνεννόηση με τα επείγοντα έκαναν ό,τι έπρεπε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Από εκεί και πέρα, μαμά και γιος ήταν σε καλά χέρια. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι έχαιραν και οι δύο άκρας υγείας.

«Το πώς καταφέραμε και γεννήσαμε μόνοι μας κάτω από αυτές τις συνθήκες χωρίς καμία σχετική γνώση δείχνει πόσο δυνατό είναι το ένστικτο του γονιού», λέει ο μπαμπάς, «αλλά είναι αλήθεια ότι ήταν απίστευτα δύσκολο και για τους δυο μας γιατί δεν αντέχουμε τα αίματα. Είναι θαύμα το πώς τα βγάλαμε πέρα».

Πηγή: metro.co.uk

v