Η γέννα που βίωσα δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη γέννα που ονειρεύτηκα

Η γέννα που βίωσα δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη γέννα που ονειρεύτηκα

Η ολυμπιονίκης Allyson Felix είναι γνωστή κυρίως για τις επιδόσεις στον στίβο και το ρεκόρ της στη συγκομιδή χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και μαμά και, μάλιστα, σημείωσε το ρεκόρ της λίγους μήνες αφότου είχε γεννήσει την κορούλα της με επείγουσα καισαρική – μια εμπειρία που για την Felix ήταν τραυματική.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η αθλήτρια που έχει βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπη με τα όριά της δήλωσε πως οι δύο μέρες πριν τη γέννα της ήταν οι πιο τρομακτικές της ζωής της.

Συγκεκριμένα, η Felix ήταν 32 μηνών έγκυος όταν διαγνώστηκε με υψηλής επικινδυνότητας προεκλαμψία μετά από μια εξέταση ρουτίνας. «Ήμουν ακόμη σε προπονήσεις εκείνον τον καιρό, αλλά ένιωθα πολύ καλά σωματικά και δεν υποψιαζόμουν τίποτα κακό», θυμάται, «Μάλιστα, είχα φτιάξει στο μυαλό μου το τέλειο σενάριο, και είχα προετοιμαστεί για μια φυσιολογική γέννα όνειρο όπου όλα θα εξελίσσονταν ιδανικά. Δεν μπορούσα ούτε λεπτό να σκεφτώ ότι δεν θα γινόταν όπως την είχα σχεδιάσει».

Φυσικά, η διάγνωση άλλαξε άρδην τα σχέδια της αθλήτριας που, μέσα σε λίγες ώρες, βρέθηκε στο κρεβάτι του χειρουργείου για να σώσει τη ζωή της και του μωρού της. Το πόσο επείγουσα ήταν η κατάσταση δείνχει και το περιστατικό που προηγήθηκε. Η Felix είχε μια φωτογράφιση εκείνη τη μέρα και ρώτησε τη γιατρό τη αν μπορεί να πάει στο νοσοκομείο αμέσως μετά. Η απάντηση που πήρε την έκανε να παγώσει: «Δεν έχεις καταλάβει πόσο σοβαρό είναι αυτό που έχεις μου φαίνεται. Πρέπει να νοσηλευτείς άμεσα», είπε η γιατρός.

Στο νοσοκομείο, δεν της επιτρεπόταν ούτε να σηκωθεί απ’ το κρεβάτι. Όσο για το μωρό, έπρεπε να γεννηθεί επειγόντως στις 8 εβδομάδες πριν την ώρα του.

Η πανευτυχής πλέον μαμά θυμάται τον αδερφό της να της λέει πως όταν τον κάλεσαν στο νοσοκομείο ήταν όλα θολά. Δεν ήξερε αν έρχεται να δει την ανιψιά του να γεννιέται ή την αδερφή του να πεθαίνει.

Τελικά, η μικρούλα γεννήθηκε με επείγουσα καισαρική και μπήκε άμεσως στη ΜΕΘ νεογνών. «Δεν πρόλαβα να απομνημονεύσω καν το πρόσωπό της», λέει η Felix, «την ακούμπησαν επάνω μου για μια φευγαλέα στιγμή και μετά την πήραν για τη θερμοκοιτίδα. Οι στιγμές που θα περνούσαμε μαζί με επαφή skin-to-skin ήταν πια ένα ανεκπλήρωτο όνειρο».

Ευτυχώς, έμεινε μακριά απ’ την κορούλα της μόνο για μία μέρα, αφού την επομένη ήταν και οι δύο σε κατάσταση που μπορούσαν να περάσουν χρόνο μαζί. Η στιγμή που την κράτησε στην αγκαλιά της είναι για την Felix αληθινά αξέχαστη.

Σήμερα, η διάσημη αθλήτρια απευθύνει στις μέλλουσες μαμάδες μήνυμα προσοχής λέγοντας πως ότι απρόοπτο και αν τους συμβεί κατά την εγκυμοσύνη, να μη στεναχωρηθούν αλλά να το αντιμετωπίσουν με θάρρος, γιατί το μόνο που μετράει στο τέλος είναι η υγεία του παιδιού τους.

Πηγή: insider.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v