Δίδυμες με ελάχιστες πιθανότητες να τεκνοποιήσουν έγιναν μανούλες σχεδόν μαζί

Δίδυμες με ελάχιστες πιθανότητες να τεκνοποιήσουν έγιναν μανούλες σχεδόν μαζί

Η Wendy και η Michelle Duran πάσχουν και οι δύο από κυστική ίνωση, μια χρόνια πάθηση που όχι μόνο θέτει σε διαρκή κίνδυνο την γενικότερη υγεία τους, αλλά είχε ελαχιστοποιήσει και τις πιθανότητές τους να τεκνοποιήσουν.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι δύο αδερφές έμειναν έγκυοι σχεδόν ταυτόχρονα και γέννησαν τα μικρά θαυματάκια τους με 8 μέρες διαφορά.

«Μιλούσαμε συνέχεια με βίντεο-κλήσεις όσο είμασταν στην εγκυμοσύνη», λέει η Wendy, «και υποστηρίξαμε η μία την άλλη όσο περισσότερο μπορούσαμε. Ήταν απαραίτητο αφού, λόγω της κυστικής ίνωσης, οι εγκυμοσύνες μας ήταν υψηλού κινδύνου. Το ίδιο κάνουμε και τώρα. Μιλάμε ακόμη και στη μέση της νύχτας όταν μας ξυπνάνε τα μωρά μας.».

«Η ζωή με μια δίδυμη αδερφή», λέει η Michelle, «σημαίνει ότι περνάς τα πάντα με κάποιον δίπλα σου. Έχουμε περάσει τόσα μαζί που το να περάσουμε και την εγκυμοσύνη μας παράλληλα ήταν μια ευλογία για εμάς».

Οι δύο κοπέλες κατάφεραν να συλλάβουν κόντρα στις πιθανότητες, αφού έλαβαν μια καινούργια φαρμακευτική αγωγή για την κυστική ίνωση, η οποία φαίνεται ότι τις βοήθησε να πετύχουν αυτό που δεν πίστευαν ότι είναι εφικτό: να γίνουν μανούλες.

«Δεν νιώσαμε ποτέ μειονεκτικά επειδή έχουμε κυστική ίνωση», λέει η Wendy, «αλλά είχαμε κι ελάχιστες ελπίδες να γίνουμε μαμάδες. Όταν το ανακοινώσαμε στη μητέρα μας ήταν η ομορφότερη στιγμή για όλες μας. Είχε παραιτηθεί από το ονειρό της να γίνει γιαγιά και τώρα έχει τρελαθεί από τη χαρά της. Ευτυχώς, οι άντρες μας δεν έχουν το επικίνδυνο γονίδιο κι έτσι οι πιθανότητες να έχουν τα παιδιά ό,τι κι εμείς ήταν μηδαμινές».

Πηγή: mirror.co.uk

v