Το παιδί της πηγαίνει τουαλέτα από 6 μηνών: «δεν ήταν εύκολο μα άξιζε τον κόπο!»

Το παιδί της πηγαίνει τουαλέτα από 6 μηνών: «δεν ήταν εύκολο μα άξιζε τον κόπο!»

Για τους περισσότερους γονείς, οι αλλαγές πάνας είναι ένα σκληρό μα αναγκαίο δεδομένο για 2,5 τουλάχιστον χρόνια. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που το βάζουν σκοπό να ξεφορτωθούν τις πάνες νωρίτερα – ακόμη και πριν χρονίσει το παιδί – και τελικά, τα καταφέρνουν.

Μια μαμά που μοιράζεται τις εμπειρίες της συχνά-πυκνά στο TikTok ως @montessori.mothering αποκάλυψε στο κοινό της ότι δεν ήθελε να περιμένει να περάσει το παιδί της τα 2 χρόνια πριν το εκπαιδεύσει στη χρήση της τουαλέτας. Ξεκίνησε, λοιπόν, νωρίς και κατάφερε ο γιος της να πηγαίνει μόνος του για κακά και τσίσα από την ηλικία των 6 μηνών κιόλας – τουλάχιστον, με 90% επιτυχία, όπως λέει η ίδια.

Η περήφανη μαμά χρησιμοποίησε την τεχνική που λέγεται «elimination communication», μαθαίνοντας πάνω-κάτω να ξεχωρίζει τα σημάδια που έστελνε ο γιος της κάθε φορά που ήθελε τουαλέτα.

Πέρα από τα σημάδια, η ίδια φρόντιζε να πηγαίνει το παιδί στην τουαλέτα κάθε 2-3 ώρες, κυρίως αμέσως μετά τον ύπνο και μετά το φαγητό. Επίσης, προσπάθησε να κάνει την ώρα της τουαλέτας διασκεδαστική για το παιδί, ενώ αντί για κανονικές πάνες χρησιμοποιούσε υφασμάτινες ώστε να καταλαβαίνει και το παιδί πότε έχει κατουρήσει.

Στους γονείς που απόρησαν πώς τα κατάφερε εξηγεί ότι ξεκίνησε να αναγνωρίζει σιγά σιγά τα σημάδια λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού και ακολούθησε αυτό που θεωρούσε ότι της έλεγε το μωρό μέχρι να έχει αποτέλεσμα.

6 μήνες προσπάθειας δεν είναι και λίγοι, αλλά, όπως αναγνωρίζουν ακόμη και οι επικριτές αυτής της μεθόδου, αν έχει αποτέλεσμα τότε ίσως αξίζει τον κόπο.

Πηγή: thesun.co.uk

v