Εφιάλτης για 5χρονη και 14χρονο που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ

Εφιάλτης για 5χρονη και 14χρονο που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ

Δύο ξαδερφάκια, ηλικίας 5 και 14 ετών, έζησαν έναν αληθινό εφιάλτη όταν παγιδεύτηκαν στο ασανσέρ της πολυκατοικίας. Το αγόρι μάλιστα, ήταν εγκλωβισμένο για ώρα μισό μέσα και μισό έξω από την καμπίνα.

Μιλώντας στο κανάλι του Μega, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Φίλιππος Δουκάτας δήλωσε «Μας φωνάξανε ότι κάποιος έχει μείνει μέσα στο ασανσέρ, που μάλλον θα είχανε ειδοποιήσει τα παιδάκια».

Ο 14χρονος έσπασε αυτό το ορθογώνιο τζάμι που έχουν οι πόρτες ενός ανσασέρ και με τη βοήθεια των ενοίκων που είχαν σπεύσει στο σημείο, κατάφεραν να στριμώξουν το 5χρονο κοριτσάκι στο κενό και να το απεγκλωβίσουν.

Όταν όμως το αγόρι επιχείρησε να βγει και αυτό από το σπασμένο τζάμι, κάποιος κάλεσε το ασανσέρ! Το παιδί παραλίγο να τραυματιστεί πολύ σοβαρά καθώς από τη μέση και πάνω το σώμα ήταν έξω από την καμπίνα.

Περιγράφοντας το περιστατικό ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε «Ήταν στον 2ο όροφο, σπάσανε το τζάμι και προσπάθησαν να βγουν από εκεί. Το κοριτσάκι βγήκε με τη βοήθεια του αγοριού. Στην προσπάθειά του να βγει το παιδάκι, βγήκε το κεφάλι, βγήκανε οι ώμοι και στο ύψος που ήτανε στη μέση, ας το πούμε, κάποιος ενεργοποίησε το ασανσέρ από τον κάτω όροφο, πήρε κίνηση το ασανσέρ και τον άφησε δηλαδή, τον έπιασε στη μέση» .

Το 14χρονο αγόρι παρέμεινε παγιδευμένο μισό μέσα και μισό έξω από το ασανσέρ μέχρι που έφτασε το ΕΚΑΒ και η πυροσβεστική.

«Το παιδί όταν πήγαμε εμείς φώναζε ότι πονάει, ότι δεν νιώθει τα πόδια του καθόλου, ήταν μουδιασμένος… Δηλαδή εμάς το άγχος μας ήτανε τι θα αντιμετωπίσουμε αφού τον απεγκλωβίσουμε».

Αν το ασανσέρ είχε μετακινηθεί το αγόρι κινδύνευε να χάσει τη ζωή του! «Τον μάγκωσε και φρέναρε ο ανελκυστήρας στη μέση, αν είχε πάρει όλη την κίνηση θα τον έκοβε στη μέση. Δεν ένιωθε τα πόδια του προς το παρόν, οπότε αναγκαστικά τον βάλαμε σε φορείο και τον κατεβάσαμε σιγά σιγά μέσω του κλιμακοστασίου» συμπλήρωσε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Ευτυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δυο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: newsbeast.gr

v