Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις 2 μωρά με μικρή διαφορά ηλικίας αλλά αξίζει

Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις 2 μωρά με μικρή διαφορά ηλικίας αλλά αξίζει

Όταν γίνεσαι μαμά, περνάς τον πρώτο καιρό θηλάζοντας και αλλάζοντας πάνες κάθε 2-3 ώρες. Το συναίσθημα του να κρατάς το νεογέννητό σου αγκαλιά είναι σίγουρα πρωτοφανές, όπως πρωτοφανής είναι και η κούραση που νιώθεις τους πρώτους μήνες.

Φανταστείτε όμως να τα ξανακάνετε όλα από την αρχή, πριν το μωρό σας κλείσει τον πρώτο χρόνο. Πρόκειται για μια πραγματικότητα που βιώνουν πολλές μαμάδες που κάνουν δεύτερο παιδί αμέσως μετά το πρώτο, όπως η  Lauren Goodger που έμεινε έγκυος μόλις οκτώ εβδομάδες μετά τη γέννηση της πρώτης της κόρης.

Η 35χρονη μαμά, η οποία δεν είχε προγραμματίσει την 2η εγκυμοσύνη της, μιλά για τις δυσκολίες του να μεγαλώνεις 2 μωρά με λίγους μήνες διαφορά. «Πάνω που αρχίζει να κοιμάται όλη νύχτα το ένα μωρό, έρχεται το άλλο και φτου κι απ' την αρχή! Για την ώρα, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο πλην των μωρών μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει…». 

Περίπου τα ίδια βιώνει και η 25χρονη Kerrie. «Ο μεγάλος μου γιος είναι 19 μηνών κι έχει μόλις 11 μήνες διαφορά από την μικρότερη αδελφή του. Δεν φανταζόμουν ότι μπορώ να αγαπήσω με την δύναμη που αγαπώ τα δυο μωρά μου, αλλά μερικές φορές νιώθω σκιά του εαυτού μου από την εξάντληση», λέει η νεαρή μαμά. «Ακόμα και το να κάνω ένα μπάνιο ή να δω μια ταινία με ησυχία, χωρίς να με διακόψει το κλάμα τους, είναι πολυτέλεια». 

Η 27χρονη Lucie, πάλι, έχει δύο κόρες που γεννήθηκαν με διαφορά μόλις οκτώ μηνών. «Δεν είναι εύκολο. Αγοράζουμε 306 πάνες το μήνα. Όσο για τον ύπνο, είναι άγνωστη λέξη προς το παρόν… Οι κόρες μου φροντίζουν να μην κοιμάμαι παρά ελάχιστες ώρες την ημέρα ενώ συναγωνίζονται στο ποια θα κλάψει πιο δυνατά. Η ζωή με δύο παιδιά τόσο κοντά σε ηλικία είναι χαοτική αλλά δεν θα τα άλλαζα για τίποτα στον κόσμο».

Ωστόσο, όλες οι μαμάδες που μεγαλώνουν μωρά με λίγους μήνες διαφορά, παραδέχονται πως, αν και υπέροχο, είναι δύσκολο, χαοτικό και πολύ ακριβό αφού μόνο το γάλα και οι πάνες που χρειάζονται καθημερινά στοιχίζουν όσο μισό μηνιάτικο!

Πηγή: thesun.co.uk

v