Το μωρό μου ζει επειδή πήγα στο νοσοκομείο από ένα κακό προαίσθημα και μόνο

Το μωρό μου ζει επειδή πήγα στο νοσοκομείο από ένα κακό προαίσθημα και μόνο

Mια έγκυος πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο χωρίς κάποιο προφανή λόγο επειδή το ένστικτό της τής έλεγε ότι κάτι πάει λάθος με το μωρό της...Τελικά, το κακό προαίσθημα επιβεβαιώθηκε αλλά η εγρήγορση της μαμάς έσωσε το αγέννητο παιδί της.

Η Jemma Austin, 43 ετών, είχε ένα προαίσθημα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το μωρό της όταν ήταν 22 εβδομάδων έγκυος και αφού επέμεινε να την ελέγξουν οι γιατροί, ανακάλυψαν ότι ο τράχηλος της ήταν ανοιχτός

Η μητέρα μαζί με τον σύντροφό της, προσπαθούσαν να αποκτήσουν μωρό εδώ και πέντε χρόνια. Οι δυσκολίες ήταν πολλές: δύο αποβολές, δύο εξωσωματικές αλλά και ένα μωρό που δυστυχώς, γεννήθηκε νεκρό. Εξαιτίας όλων αυτών η Jemma ήταν πολύ φοβισμένη και δεν ήθελε να αφήσει τίποτα στην τύχη. Έτσι δεν αγνόησε το ένστικτό της.

Την κράτησαν στο νοσοκομείο μέχρι τον τοκετό και ο μικρός Axel, γεννήθηκε 14 εβδομάδες νωρίτερα στις 19 Φεβρουαρίου 2020, ζυγίζοντας όσο ένα πούπουλο. Το αγοράκι αντιμετώπισε πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας. Πάλεψε με σηψαιμία, επιληπτικές κρίσεις, νεκρωτική εντεροκολίτιδα και δεν μπορούσε να αναπνεύσει χωρίς τη βοήθεια οξυγόνου. Βγήκε νικητής απ' όλη αυτή την περιπέτεια και πήγε για πρώτη φορά σπίτι του στις 5 Ιουνίου 2020, μετά από 107 ημέρες στο νοσοκομείο.

Μιλώντας για το μητρικό της ένστικτο η Jemma δήλωσε: «Είχα πάει βόλτα τον σκύλο όταν ένιωσα ότι έπρεπε οπωσδήποτε να πάω στον γιατρό μου. Δεν είχα κανένα σύμπτωμα, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να πάω. Το ένιωθα στο στομάχι μου - δεν μπορούσα να το αγνοήσω. Μου μιλούσε το ένστικτο της μάνας».

Ευτυχώς που το άκουσε, γιατί έτσι οι γιατροί εντόπισαν ότι ο τράχηλός της ήταν ανοιχτός και είχε διαστάσεις 8 χιλιοστά.

Πηγή: walesonline.co.uk

v