Οι γονείς δεν θέλουν τον σύντροφό μου επειδή είναι χωρισμένος με παιδιά

Οι γονείς δεν θέλουν τον σύντροφό μου επειδή είναι χωρισμένος με παιδιά
Ερώτηση:
Καλησπέρα! Εδώ και τρεις μήνες έχω μια υπέροχη σχέση με έναν άνθρωπο που αγαπώ και μ' αγαπά. Μου φέρεται άψογα και γι' αυτό τον αγάπησα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Οι γονείς μου, που μέχρι τώρα είχαμε καλές σχέσεις κι έχω ωραία βιώματα μαζί τους, δεν μπορούν να δεχτούν με τίποτα τον σύντροφό μου επειδή είναι διαζευγμένος με 2 παιδιά. Εγώ περνάω υπέροχα μαζί του… Τα παιδιά του τα βλέπει βάση συμφωνίας του συναινετικού διαζυγίου και καθημερινά διαπιστώνω πως είναι ένας καλός άνθρωπος και πατέρας αλλά οι γονείς μου είναι ανένδοτοι. Με απειλούν ότι θα πάθουν εγκεφαλικό από τη στεναχώρια τους και το πιο θλιβερό είναι πως πράγματι δεν είναι καλά. Όποτε τους παίρνω τηλέφωνο ή τους βλέπω από κοντά φέρονται σαν να έχουν κατάθλιψη και κλαίνε λέγοντας ότι αν δε χωρίσω θα πεθάνουν. Κάθε μέρα είναι τρομοκρατικό για μένα να σηκώνω το τηλέφωνο για να τους πάρω γιατί ξέρω ότι θα μου χαλάσουν τη μέρα λέγοντας κάτι εναντίον μου και εναντίον της σχέσης μου. Όταν λέω εναντίον μου, εννοώ λόγια όπως «ντροπή σου», «εσύ δεν ήσουν έτσι», «σε έχει κάνει υποχείριό του» και «σε λίγο θα σου πει να μεγαλώσεις και τα παιδιά του..». Τί να κάνω;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κατανοώ τη δυσκολία που σας δημιουργεί η αντίδραση των γονέων σας. Θα ήταν όμορφο να έχετε την υποστήριξη τους. Ωστόσο, είστε σε μια ενήλικη φάση ζωής που η έγκριση τους, όσο πολύτιμη κι εάν είναι, δεν αποτελεί προϋπόθεση για τις επιλογές σας. Αυτό αφορά όλα τα επίπεδα εξέλιξης σας, κι όχι μόνον τις προσωπικές σας σχέσεις.

Οι γονείς σας ανησυχούν, πιθανά διότι σκέπτονται ότι μπορεί να επαναληφθεί η ιστορία, με εσάς αυτήν τη φορά στη θέση της πρωταγωνίστριας. Εσείς έχετε να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και να υπερασπιστείτε την επιλογή σας. Όχι εναντίον τους, αλλά υπέρ σας!

Εάν είστε εσείς καλά, οπωσδήποτε θα έχετε έστω και σε δεύτερο χρόνο την ευχή των γονέων σας! Φροντίστε λοιπόν τη σχέση σας, ώστε να συνεχίσει να εξελίσσεται όμορφα και εφόσον είστε καλά μεταξύ σας αυτό θα εκπέμπεται με πολλούς τρόπους στο περιβάλλον σας!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v