Τέλεια σοκολατάκια καρδιές με καραμέλα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

Τέλεια σοκολατάκια καρδιές με καραμέλα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

Η γιορτή των ερωτευμένων έφτασε και το έθιμο απαιτεί να εκφράσουμε την αγάπη μας προς τον σύντροφό μας με ένα ρομαντικό δώρο. Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξουμε αυτό το δώρο με τα χεράκια μας; Και γιατί να μην είναι κάτι γλυκό και φαγώσιμο, ώστε να το απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια; Μιλάμε, φυσικά, για τα παραδοσιακά σοκολατάκια καρδιές που κάνουν θραύση κάθε Αγίου Βαλεντίνου και φέτος θα κάνουν ακόμη μεγαλύτερη… γιατί θα τα έχουμε φτιάξει εμείς!

Τι χρειαζόμαστε

  • 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γραμμάρια βούτυρο (κομμένο σε κυβάκια)
  • 30 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 400 γραμμάρια κουβερτούρα
  • Φόρμες σιλικόνης σε σχήμα καρδιάς (για 30 σοκολατάκια)
  • 2 κορνέδες ζαχαροπλαστικής

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Σ’ ένα κατσαρολάκι, απλώνουμε τη ζάχαρη και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να λιώνει, ανακατεύουμε λίγο λίγο με τη σπάτουλα. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα, ώσπου να λιώσει και να αναμιχθεί πλήρως με τη ζάχαρη. 

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε δυνατά για να ομογενοποιηθεί η σάλτσα καραμέλας μας. Όταν είναι έτοιμη, τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2ο

Λιώνουμε τα 300 γραμμάρια κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά, ώστε να δέσει η λιωμένη σοκολάτα.

Με έναν κορνέ ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε προσεκτικά τις φόρμες σιλικόνης με σοκολάτα προσέχοντας να μην πέσει πολύ απ’ έξω. Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να στερεοποιηθούν.

Βήμα 3ο

Βγάζουμε τις φόρμες απ’ το ψυγείο και με έναν κορνέ ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τις σοκολατένιες καρδιές με σάλτσα καραμέλας

Κατόπιν, λιώνουμε τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια κουβερτούρας σε μπεν μαρί, βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Με ένα κουτάλι, καλύπτουμε τις ανοιχτές καρδιές με σοκολάτα, δηλαδή φτιάχνουμε τη βάση για τα σοκολατάκια μας.

Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν και οι βάσεις.

Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα για κέρασμα!

Καλή επιτυχία!

Πηγή: charlotteslivelykitchen.com

v