Από τότε που έμεινα έγκυος τσακωνόμαστε συνέχεια με τον άντρα μου και τα ρίχνει σε μένα. Τι να κάνω;

Από τότε που έμεινα έγκυος τσακωνόμαστε συνέχεια με τον άντρα μου και τα ρίχνει σε μένα. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Ο σύντροφός μου είναι 33 και εγώ 24, Εδώ και 2 χρόνια, από όταν έμεινα έγκυος, με τον σύντροφό μου έχουμε αρχίσει τους τσακωμούς. Είναι επιθετικός και δεν κάνει διάλογο, αλλά φωνάζει, βρίζει και νευριάζει. Τον πρώτο καιρό δεν έδινα σημασία, όμως τώρα τελευταία βλέπω ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Εδώ και 5 με 6 μήνες, εκτός του ότι του φταίνε όλα, με βρίζει, με προσβάλει, αδιαφορεί για εμένα και δεν με παίρνει αγκαλιές, δεν με φιλάει και δεν μου λέει σ’ αγαπώ. Σεξ δεν κάνουμε όπως τα πρώτα χρόνια γνωριμίας, αλλά ελάχιστα. Δεν ξέρω τι φταίει. Προσπαθώ να του μιλήσω, αλλά δεν ακούει. Λέει ότι εγώ φταίω για όλα και ότι τον νευριάζω. Με λίγα λόγια, ρίχνει τις ευθύνες πάνω μου. Τι να κάνω; Άλλη γυναίκα δεν υπάρχει σίγουρα. Πώς θα ξαναβρούμε την υγιή σχέση μας;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από το ερώτημα σας φαίνεται να λέτε ότι η σχέση σας νοσεί, και μάλιστα σοβαρά, τα τελευταία δύο χρόνια. Το διάστημα αυτό είναι πολύ μεγάλο. Οποιαδήποτε νόσος όταν μείνει αφρόντιστη επιδεινώνεται. Επομένως αυτή η επιδείνωση δεν είναι για να σας προβληματίσει, αλλά για να σας κινητοποιήσει ώστε να πάρετε ευθύνη, και οι δύο, για τη σχέση σας.

Οι λόγοι που σας οδηγούν σε καβγάδες είναι σημαντικοί. Επίσης φαίνεται να επαναλαμβάνετε διαρκώς τον ίδιο τρόπο επικοινωνίας. Όλα αυτά τα θέματα θέλουν επεξεργασία ώστε να τα κατανοήσετε και να επιδιώξετε τις αλλαγές που επιθυμείτε.

Το σημαντικότερο όλων είναι να επιθυμείτε. Εάν επιθυμείτε να πάτε καλά τη σχέση σας, θα τα καταφέρετε οπωσδήποτε.

 Δεν ξέρω εάν ήταν υγιής η σχέση σας,  μπορεί όμως να γίνει με την κατάλληλη θεραπεία. Μην αφήνετε άλλο τη σχέση σας να αιμορραγεί και τον χρόνο αναξιοποίητο. 

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v