Αστυνομικός έγινε ανάδοχος γονιός σε 5 αδέρφια θύματα οικογενειακής τραγωδίας

Αστυνομικός έγινε ανάδοχος γονιός σε 5 αδέρφια θύματα οικογενειακής τραγωδίας

Όταν αστυνομικός Nicholas Quintana βρέθηκε στη σκηνή ενός φρικτού εγκλήματος είδε να εκτυλίσσεται μπροστά του μια οικογενειακή τραγωδία. Τότε, πήρε μια απόφαση που θα άλλαζε τη ζωή 5 παιδιών, αλλά και τη δική του.

«Ήμουν σε διάλειμμα για φαγητό όταν άκουσα τη κλήση προς τα πλησιέστερα οχήματα και θα μπορούσα να συνεχίσω το γεύμα μου», θυμάται ο Quintana, «αλλά κάτι μέσα μου μού έλεγε ότι πρέπει να πάω εγώ. Δεν ξέρω γιατί είχα αυτήν την παρόρμηση, αλλά τελικά την ακολούθησα».

Όταν ο αστυνομικός έφτασε στον τόπο του αιματηρού επεισοδίου είδε μια 40χρονη μάνα να συλλαμβάνεται για τον φόνο του πρώην συζύγου της, τον οποίο σκότωσε εν ψυχρώ ενώ τα 5 παιδιά τους βρίσκονταν στο σπίτι.

Η τραγωδία των παιδιών άγγιξε αμέσως τον Quintana, ο οποίος είχε χάσει τον πατέρα του με παρόμοιο τρόπο – τον είχε πυροβολήσει συγγενικό του πρόσωπο.

«Το περιστατικό μου θύμισε τη δική μου ιστορία», λέει, «και σκέφτηκα αμέσως πόσο άσχημο είναι για τα παιδιά που, επιπλέον, θα πρέπει να πάνε στο ορφανοτροφείο».

Φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος, τον αστυνομικό βασάνιζε η σκέψη τι θ’ απογίνουν αυτά τα παιδιά. Στο σπίτι, το συζήτησε με τη γυναίκα του και της πρότεινε να γίνουν οι δυο τους ανάδοχοι γονείς για τα 5 αδέρφια. Εκείνη ήταν επιφυλακτική, αλλά ο Quintana της ζήτησε να γνωρίσει τουλάχιστον τα παιδιά από κοντά.

«Κοίταξα τα παιδιά και τους είπα ευθύς αμέσως ότι σκεφτόμασταν να τα πάρουμε στο σπίτι μας», λέει ο αστυνομικός, «στην αρχή δεν το πίστευαν, αλλά σύντομα ενθουσιάστηκαν με την ιδέα. Για μένα είναι σημαντικό επειδή μεγάλωσα χωρίς πατέρα και ξέρω πώς είναι. Επίσης, ήθελα πάντα να γίνω πατέρας ο ίδιος και αυτή ήταν μια ευτυχής συγκυρία για όλους μας».

Μετά την αναδοχή που βρίσκεται ήδη στα σκαριά, το ζευγάρι σκέφτεται να προχωρήσει και στη μόνιμη υιοθεσία των 5 παιδιών που τους άλλαξαν τη ζωή…

«Είναι απίστευτο», λέει ο Quintana, «μας πλημμυρίζουν όλους τόσα συναισθήματα που δεν ξέρουμε πώς να τα εκφράσουμε. Πλέον δεν σκέφτομαι τη ζωή μου με βάση εμένα και τη γυναίκα μου, αλλά ακόμα 5 ανθρώπους: τα παιδιά μας!».

Πηγή: people.com

v