Μετά από μια τραγωδία, τα άφησαν όλα και γυρίζουν τον κόσμο με τα παιδιά τους

Μετά από μια τραγωδία, τα άφησαν όλα και γυρίζουν τον κόσμο με τα παιδιά τους

Όταν η Amelie Bacuyiani γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες και ζύγιζε 600 γραμμάρια, η οικογένειά της ήξερε ότι η μάχη της να κρατηθεί στη ζωή θα είναι πολύ δύσκολη. Είχε μια σοβαρή πάθηση των πνευμόνων και οι γονείς της πούλησαν τα πάντα και εγκαταστάθηκαν δίπλα σε ένα ειδικό κέντρο αντιμετώπισης τέτοιων ασθενειών…

Δυστυχώς, στους 10 μήνες και ύστερα από πολλές κερδισμένες μάχες, η Amelie έχασε την πιο μεγάλη. Το μωράκι απεβίωσε εξαιτίας μιας θρόμβωσης χωρίς να έχει δεί το σπίτι της και χωρίς να έχει περάσει λίγο χρόνο με τα τρία αδέρφια της.

«Πάνω που ξεπερνούσα τον φόβο μου ότι θα την χάσω, η μικρή μας έφυγε», θυμάται η Angela Bacuyiani, «Ήταν συντριπτικό. Η θλίψη με έκανε να παραλύσω για καιρό, κάνοντας τίποτα για μέρες».

Σύντομα, όμως, αυτή η ανείπωτη τραγωδία βοήθησε το ζεύγος Bacuyani να δει τη ζωή με άλλο μάτι, να εστιάσει σε όσα ήταν σημαντικά. Η σύντομη ζωή της Amelie, τους έκανε να συνειδητοποιήσουν ότι ο χρόνος με τα παιδιά σου είναι υπερπολύτιμος και δεν πρέπει να σκορπάς ούτε δευτερόλεπτο.

«Θέλαμε να πενθήσουμε την μικρούλα μας όλοι μαζί ως οικογένεια. Εμείς χάσαμε μια κόρη και τα παιδιά μας μια αδερφή», λέει η μαμά, «Το τελευταίο πράγμα που θέλαμε ήταν να χάσουμε ο ένας τον άλλον».

Η οικογένεια είχε ήδη ξεριζωθεί για να βρίσκεται κοντά στο μωρό, οπότε δεν ήταν καθόλου δύσκολο να πάρουν την πιο σημαντική απόφαση της ζωής τους. Να ζήσουν ταξιδεύοντας στον κόσμο. Και να το κάνουν προς τιμήν της Amelie, της κόρης και αδερφής τους.

Από εκείνη τη στιγμή, όπου πάνε έχουν μαζί τους τις στάχτες και τη φωτογραφία της, έτσι ώστε να νιώθουν ότι ταξιδεύει μαζί τους κι εκείνη.

«Μιλάμε για την Amelie και τη θλίψη μας για την απώλειά της ανοιχτά», λέει η Angela, «είναι μια θλίψη που δεν φεύγει έτσι απλά, αλλά μιλώντας γι’ αυτήν την ξορκίζεις. Απλώς, κάπου κάπου, βλέπεις ένα μικρό κοριτσάκι στην παραλία, σκέφτεσαι εκείνη μετά από λίγα χρόνια και κλαις».

Πηγή: today.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v