Μετά από 5 μήνες στη ΜΕΘ και μια δύσκολη εγχείρηση έχουμε αγκαλιά το μωρό μας!

Μετά από 5 μήνες στη ΜΕΘ και μια δύσκολη εγχείρηση έχουμε αγκαλιά το μωρό μας!

Η Pippa Fulton γεννήθηκε πρόωρα, ζύγιζε ελάχιστα και είχε αρκετές καρδιακές παθήσεις. Επειδή όμως η καρδιά της ήταν πολύ μικρή -είχε το μέγεθος ενός καρυδιού- οι γιατροί δεν μπορούσαν να την εγχειρίσουν κι έτσι, η μικρούλα πέρασε πέντε μήνες στην εντατική. Ευτυχώς, η περιπέτεια της υγείας της είχε αίσιο τέλος!

Η μικρούλα γεννήθηκε τον Αύγουστο και οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε ένα σοβαρό εντερικό πρόβλημα, το οποίο ήταν απειλητικό για τη ζωή της αλλά και μια σύνθετη δυσπλασία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.  

«Αυτοί οι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι» είπε η μητέρα και συμπλήρωσε «Η Pippa πέρασε πολλά, από πνευμονία μέχρι κατάρρευση του πνεύμονα. Το πάλεψε όμως και ήταν απίστευτα γενναία. Με τον άντρα μου θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες σε όσους τη φρόντισαν».

Οι χειρουργοί περίμεναν την καρδιά της μικρής να μεγαλώσει σε μέγεθος και έπειτα να την εγχειρίσουν, κάτι που έγινε τον Ιανουάριο. Στο μεταξύ ωστόσο, είχαν κάνει λεπτομερή πρόβα σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο της καρδιάς της, έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι όλα στο τέλος θα πήγαιναν καλά.

Ο ένας από τους δυο χειρούργος που πραγματοποίησαν την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, είπε: «Αυτή ήταν μια πολύ περίπλοκη επέμβαση. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών και η κατασκευή του τρισδιάστατου μοντέλου της καρδιάς μας έδωσε την ευκαιρία να κατανοήσουμε και να εξασκηθούμε καλύτερα στη διαδικασία. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βλέπουμε την μικρή  να ανταποκρίνεται τόσο καλά».

Η Pippa αναρρώνει τώρα στο σπίτι με τη μαμά και τον μπαμπά της, μετά από μια επτάωρη και δύσκολη επέμβαση. «Το να ξέρουμε επιτέλους ότι έχει πιθανότητες επιβίωσης και το ότι την έχουμε φέρει επιτέλους στο σπίτι είναι απίστευτο. Μπορούμε επιτέλους να είμαστε οικογένεια», δήλωσαν ανακουφισμένοι οι γονείς.

Πηγή: mirror.co.uk

v