Η πεθερά μου ασχολείται συνέχεια με το μωρό αλλά δεν την εμπιστεύομαι

Η πεθερά μου ασχολείται συνέχεια με το μωρό αλλά δεν την εμπιστεύομαι
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Από τότε που έχω γεννήσει νιώθω πως δεν θέλω να δίνω το μωρό στα πεθερικά μου γιατί δεν αντέχω να τους ακούω να ζαλίζουν όλη την ώρα το μωρό, να του μιλάνε τόσο πολύ που να μην το αφήνουν να κοιμάται. Έχω δει, επίσης, να βάζουν λάθος την μεζούρα για το γάλα. Νιώθω ότι δεν τους έχω εμπιστοσύνη με το παιδί μου, αλλά αναγκαστικά, αν έχω κάποια δουλειά, πρέπει να το αφήσω σε εκείνους. Επίσης, πολλές φορές, η πεθερά μου δεν με αφήνει να ταΐσω το μωρό μου όταν είμαστε μαζί της. Το ταΐζει εκείνη και δυσκολεύομαι να της πω όχι, γιατί επιμένει. Μου παίρνει από την αγκαλιά το μωρό συνέχεια, ενώ ακόμα κι αν δεν το πάρει, έρχεται και του μιλάει πάνω από το κεφάλι μου. Μόνο αν το έχει ο άντρας μου δεν τα κάνει αυτά. Τι να κάνω;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να σας ζήσει το μωρό σας! Εύχομαι ολόψυχα να το χαρείτε και να χαρείτε και τη σχέση με το σύντροφό σας σε αυτήν τη νέα φάση ζωής! 

Η σχέση σας μεγαλώνει μαζί με το μωρό σας. Αυτό σημαίνει ότι αναπτύσσεται, αλλάζει, ωριμάζει. Μέσα από τη σχέση σας αλλάζετε κι εσείς κι έχετε από κοινού να προσεγγίσετε και να επαναδιαπραγματευθείτε πολλά θέματα της καθημερινότητάς σας.

Δε μπορείτε να αλλάξετε κανέναν από τους σημαντικούς άλλους ανθρώπους που σας περιβάλλουν. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφασίσετε το είδος της σχέσης που επιθυμείτε να έχετε μαζί τους. Έτσι λοιπόν εάν θέλετε οι παππούδες να λειτουργούν και ως φροντιστές του μωρού σας, τότε χρειάζεται να ξέρετε ότι θα λειτουργήσουν με τον τρόπο τους. Και αυτό δεν είναι κακό. Εάν δεν εμπιστεύεστε, έχετε να συζητήσετε ξανά με τον σύντροφό σας ώστε να πάρετε μια απόφαση με την οποία να αισθάνεστε καλά.

Μην ανησυχείτε ωστόσο για το μωρό σας. Η διαφορετική προσέγγιση των παππούδων και των γονέων αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Ξεγνοιάστε και απολαύστε τη φροντίδα τους ή πάρτε μια διαφορετική απόφαση.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v