Είμαι 40 ετών και παρθένος - τι μπορεί να φταίει;

Είμαι 40 ετών και παρθένος - τι μπορεί να φταίει;
Ερώτηση:
Είμαι 40 χρονών, μου αρέσουν οι γυναίκες, αλλά δεν έχω κάνει ακόμα ολοκληρωμένη σχέση με γυναίκα. Είμαι παρθένος! Δεν έχω πάει καν με γυναίκα ούτε επί πληρωμή γιατί σκέφτομαι ότι αυτές τις γυναίκες τις εκμεταλλεύονται…Τι μπορεί να φταίει;
Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Στρέφετε την επεξεργασία σας προς λάθος κατεύθυνση εάν αναζητάτε απάντηση στο
ερώτημα τι φταίει. Είναι σα να θεωρείτε δεδομένο ότι κάτι κακό έχει γίνει και αναζητάτε τον υπαίτιο. Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ πιο σύμπλοκα.

Η σωματική επαφή είναι η επιφάνεια. Αυτό που εξυπηρετεί μια βιολογική ανάγκη, μια
ορμή. Κάτω από αυτό το επίπεδο υπάρχουν πολλά άλλα στρώματα όπως οι επιθυμίες, οι
σχέσεις, οι φόβοι, οι μύθοι. Είναι προς τιμήν σας που η σεξουαλική επαφή δεν είναι αυτοσκοπός αλλά την ονειρεύεστε με άλλους όρους.

Για να μπορέσετε να χαρείτε μια επαφή, χρειάζεται να πλησιάσετε με έναν άνθρωπο, και
αυτό το πλησίασμα δεν είναι εύκολο. Εάν είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους
βαθύτερους λόγους που σας μπλοκάρουν, θα σας ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο επεξεργασίας. Δουλέψτε με έναν θεραπευτή της εμπιστοσύνης σας ώστε να φέρετε τις αλλαγές που επιθυμείτε!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v