Θηλάζω ακόμα την 4χρονη κόρη μου και θα σταματήσω μόνο αν μου το ζητήσει!

Θηλάζω ακόμα την 4χρονη κόρη μου και θα σταματήσω μόνο αν μου το ζητήσει!

Μια μητέρα τριών παιδιών που θηλάζει ακόμη την σχεδόν τετράχρονη κόρη της, απάντησε σε όσους την κατακρίνουν, πως δεν έχει σκοπό να σταματήσει τον θηλασμό μέχρι να της το ζητήσει η ίδια της η κόρη - μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αρκετοί γονείς την θεωρούν υπερβολική.

Η 25χρονη μητέρα, ωστόσο, πιστεύει στον παρατεταμένο θηλασμό και τον φυσικό απογαλακτισμό, που σημαίνει ότι θα αφήσει τα τρία της παιδιά, την 4χρονη Nova, των 1 έτους Forest και την νεογέννητη Ophelia να αποφασίσουν μόνα τους πότε θα κόψουν τον θηλασμό. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή, έχει δεχτεί πολύ σκληρή κριτική για τον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά της. «Αρκετοί γονείς λένε πως, αν και είναι υπέρ του θηλασμού, βλάπτω συναισθηματικά τα παιδιά μου με τον παρατεταμένο θηλασμό. Άλλοι, πάλι, με έχουν κατηγορήσει επειδή θηλάζω δημόσια λέγοντας πως βάζω τα παιδιά σε κίνδυνο όταν βγάζω σε κοινή θέα μια τόσο προσωπική στιγμή όπως τον θηλασμό», λέει η μητέρα. 

Η ίδια, όμως, στηρίζει την απόφασή της και δεν δίνει σημασία στα κακεντρεχή σχόλια. Θέλει να θηλάσει τα παιδιά της για όσο περισσότερο μπορεί και αγνοεί όσους την κατηγορούν ότι ακολουθεί λάθος τρόπο διαπαιδαγώγησης. Με λίγα λόγια, η νεαρή μαμά κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για τα παιδιά της και δεν ακούει κανέναν, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: news.com.au

v