Μωράκι με επικίνδυνο αιμαγγείωμα έκανε την εγχείρηση που του άλλαξε τη ζωή!

Μωράκι με επικίνδυνο αιμαγγείωμα έκανε την εγχείρηση που του άλλαξε τη ζωή!

Όταν γεννήθηκε η Chloe McKnight πριν από 15 μήνες, είχε κάτι που έμοιαζε με μια μικρή γρατζουνιά στο μέτωπό της. Όσο μεγάλωνε όμως εκείνη, άλλο τόσο μεγάλωνε και το σημάδι μέχρι που οι γονείς της έντρομοι ανακάλυψαν πως πρόκειται για αιμαγγείωμα.

Τα αιμαγγειώματα είναι οι πιο συχνοί καλοήθεις όγκοι στα βρέφη και στις Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται σε ποσοστό 5% των γεννήσεων. Παρόλο που τα περισσότερα εξαφανίζονται με τον καιρό, στην περίπτωση της Chloe το σημάδι μεγάλωνε μέχρι που πήρε τη μορφή εξογκώματος.

Η μητέρα του κοριτσιού, που έχει επίσης δυο γιους ηλικίας 3 και 5 ετών, δήλωσε ότι παράτεινε την άδεια μητρότητας από ανησυχία. «Ήταν ένας τεράστιος όγκος. Αν χτυπούσε, θα αιμορραγούσε... Γι' αυτό και κάναμε τα πάντα για να μην πάθει τίποτα».

Η οικογένεια της μικρούλας αναζητούσε έναν χειρουργό που θα μπορούσε να αφαιρέσει τον όγκο. Μέσω μιας ομάδας στο Facebook για γονείς παιδιών με αιμαγγειώματα, οι McKnights γνώρισαν τον Dr. Gregory Levitin, ο οποίος ανέλαβε να τους βοηθήσει.

Ο γιατρός χαρακτήρισε τον όγκο της Chloe ασυνήθιστα μεγάλο και είπε «Το να έχεις έναν τόσο μεγάλο όγκο στο δέρμα του μετώπου είναι μια απίστευτα δύσκολη περιοχή, επειδή δεν έχεις πολλούς επιπλέον ιστούς για να δανειστείς. Λειτουργεί σαν καρκίνος με την έννοια ότι εισβάλλει και καταλαμβάνει πολύτιμο ιστό στο πρόσωπο».

Ο Levitin αφαίρεσε τον όγκο της μικρής σε μια τρίωρη χειρουργική επέμβαση κατά την  επικεντρώθηκε και στο να διασφαλίσει ότι το πρόσωπό της θα φαινόταν το ίδιο μετά την επέμβαση. «Θέλαμε τη μικρότερη δυνατή ουλή», δήλωσε.

Η εγχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και η ανάρρωση της Chloe ήταν εκπληκτικά εύκολη, σύμφωνα με τους γονείς της.

Πηγή: abcnews.go.com

v