«Λίγο τα 3 μας παιδιά, λίγο το άγχος, η σεξουαλική μας ζωή είναι ανύπαρκτη…»

«Λίγο τα 3 μας παιδιά, λίγο το άγχος, η σεξουαλική μας ζωή είναι ανύπαρκτη…»

Δεν είναι εύκολο για ένα ζευγάρι με μικρά παιδιά, δεκάδες υποχρεώσεις και άγχος για την τρέχουσα καθημερινότητα να βρουν τον χρόνο και τη διάθεση να κρατήσουν τη σχέση τους ζωντανή. Όταν έρχεται το βράδυ, οι γονείς πέφτουμε ξεροί για ύπνο ενώ με το ζόρι ανταλλάσσουμε δυο κουβέντες για το πρόγραμμα της επόμενης μέρας.

Το ίδιο πρόβλημα έχει και αυτή η μαμά, η οποία ανησυχεί πως η δύσκολη καθημερινότητα του ζευγαριού θα έχει επιπτώσεις στον γάμο της: 

«Είμαι μια εξουθενωμένη μαμά τριών μικρών παιδιών και ανησυχώ ότι ο γάμος μου, και ειδικά η σεξουαλική μας ζωή, θα καταστραφούν αν συνεχίσω να νιώθω έτσι! Εξακολουθώ να νιώθω έλξη για τον άντρα μου, τον οποίο βρίσκω πολύ γοητευτικό, αλλά το σεξ απουσιάζει από τη ζωή μας… 

Είμαι πάντα κουρασμένη και με κακή διάθεση λόγω των πολλών υποχρεώσεων που πρέπει να διεκπεραιώνω ενώ η φροντίδα των παιδιών γίνεται όλο και πιο απαιτητική! Επιπλέον, έχω μονίμως άγχος είτε για τη δουλειά, είτε για τα λεφτά, είτε για τον χρόνο που με πιέζει διαρκώς. 

Με τον άντρα μου δεν το έχουμε συζητήσει ακόμα αλλά είμαι σίγουρη πως νιώθει κι εκείνος το ίδιο! Ανησυχώ πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχει επιπτώσεις στον γάμο μας…» αναφέρει η μητέρα τριών παιδιών και προσθέτει: 

«Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν θέλω να κάνω σεξ μαζί του ή το ότι δεν αισθάνομαι σέξι, αλλά η καθημερινή κούραση! Το μόνο που θέλω να κάνω όταν πέφτουμε στο κρεβάτι το βράδυ είναι να…. κοιμηθώ και να ξεκουραστώ όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες πριν σηκωθούν τα παιδιά στις 6 π.μ..».

Σίγουρα δεν είναι η μόνη εξαντλημένη μητέρα που αισθάνεται έτσι… Ωστόσο, εάν υπάρχει αγάπη και σωστή επικοινωνία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, πρόκειται για ένα πρόβλημα που ξεπερνιέται! Η συζήτηση, μία βραδινή έξοδος χωρίς παιδιά ή ένας αν προγραμματισμός του καθημερινού προγράμματος, μπορούν να σώσουν όχι μόνο τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού αλλά και τη σχέση τους. 

Πηγή: mirror.co.uk

v