«Το ένστικτο της μάνας γεννιέται μαζί με το μωρό της - να το εμπιστεύεστε!»

«Το ένστικτο της μάνας γεννιέται μαζί με το μωρό της - να το εμπιστεύεστε!»

To ένστικτο της μητέρας είναι αληθινό και υπάρχει για να προστατεύει το μωράκι μας από κάθε κίνδυνο. Είναι δύσκολο να το εμπιστευτείς από την αρχή, όμως, όσο περνάει ο καιρός θα δεις ότι είναι ο καλύτερος σύμμαχος στο μεγάλωμα του παιδιού σου. Όπως λέει και αυτή η μαμά «Κανείς δεν γνωρίζει το μωρό σου καλύτερα από εσένα. Πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Άκουσέ το και δεν θα το μετανιώσεις».

«Το ένστικτό της μάνας δεν είναι μύθος. Υπάρχει και μάλιστα εξελίσσεται όσο μεγαλώνει το μωρό της. Όταν είσαι νέα μαμά όμως, είναι δύσκολο να το εμπιστευτείς.

Θυμάμαι είχαν περάσει 8 εβδομάδες από τη γέννηση του παιδιού μου. Με τον άντρα μου θα πηγαίναμε σε μια συναυλία. Παρόλο που είχα πολύ άγχος, όλοι στον κύκλο μου μου έλεγαν ότι ήταν καιρός να βγω έξω απ' το σπίτι. Με συμβούλευαν να κάνω ένα διάλειμμα και να φροντίσω τον εαυτό μου. Επειδή ήταν σημαντικό να περνάω χρόνο με τον σύζυγό μου και τους φίλους μου αποφάσισα να πάω. Έκλαιγα όσο ετοιμαζόμουν και αργότερα στη συναυλία έπαθα κρίση πανικού.

Ήξερα ότι δεν ήμουν έτοιμη να αφήσω το μωρό μου. Το ένιωθα βαθιά μέσα μου, αλλά αγνόησα τα συναισθήματά μου γιατί με θεωρούσα υπερβολική. Πήρα το μάθημά μου όμως! Αυτό που πραγματικά χρειαζόμουν ήταν να σταματήσω να ακούω τόσο πολύ τους άλλους και να με εμπιστευτώ.

Όταν είσαι νέα μαμά δυσκολεύεσαι πολύ να ακούσεις το ένστικό σου. Γιατί πολύ απλά αυτή η διαίσθηση γεννιέται μαζί με το μωρό σου και πρέπει να μάθεις να την εμπιστεύεσαι.

Ο πρώτος καιρός με το μωρό είναι περίεργος. Μπορεί να είσαι πανευτυχής, αλλά είσαι συνέχεια κουρασμένη και αγχωμένη. Αμφισβητείς τα πάντα και ζητάς πολύ συχνά τη συμβουλή τρίτων. Οι πληροφορίες που έχεις στη διάθεσή σου είναι τόσες πολλές που μπερδεύεσαι και σπάνια κάνεις αυτό που σου λέει η καρδούλα σου.

Πιστεύεις ότι οι άλλοι ξέρουν περισσότερα, αλλά κάνεις λάθος. Κανείς δεν γνωρίζει το μωρό σου καλύτερα από εσένα. Πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Άκουσέ το και δεν θα το μετανιώσεις. Σου δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Μην φοβάσαι! Μέσα σου έχεις μια ''φωνούλα'' που υπάρχει μόνο για το μωράκι σου. Βρες την, άκουσέ τη και εμπιστεύσου αυτό το όμορφο κομμάτι του εαυτού σου».

Πηγή: herviewfromhome.com

v