5 ιδέες για καλοκαιρινές διακοπές που… θα αντέξει το πορτοφόλι σας

5 ιδέες για καλοκαιρινές διακοπές που… θα αντέξει το πορτοφόλι σας

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι συνδεδεμένοι με τις διακοπές και οι διακοπές συνεπάγονται έξοδα, που ίσως είναι δυσβάστακτα σε μια εποχή παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να στερηθείτε την ανάπαυλα που τόσο δικαιούστε. Μπορείτε να περάσετε καλά χωρίς να ρίξετε έξω τον οικογενειακό προϋπολογισμό ή να περιμένετε να κερδίσετε το Τζόκερ. Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για πρωτότυπες και (κυρίως) φθηνές διακοπές.

Διακοπές στο σπίτι

Πολλοί έχουν περιορισμένο χρόνο ή χρήματα (ή και τα δυο) κι έτσι αναγκαστικά περνούν μεγάλο μέρος του καλοκαιριού στο σπίτι. Αν αυτό ισχύει και για εσάς, με την κατάλληλη διάθεση και μικρές αλλαγές χωρίς ιδιαίτερο κόστος μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μια προσωπική όαση. Δυο ψηλά σκαμπό και ηχεία με την αγαπημένη σας μουσική στο σαλόνι ή το μπαλκόνι θα σας δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα καλοκαιρινό μπαράκι που θα σερβίρει το αγαπημένο σας κοκτέιλ κάθε βράδυ - και μάλιστα σε πολύ οικονομική τιμή. 

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό

Ναι, καλά διαβάσατε! Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό σκάφος, όσο πολυτελείς κι αν ακούγονται, αποτελούν στην πραγματικότητα μια από τις οικονομικότερες επιλογές διακοπών. Ένα ιστιοπλοϊκό είναι σαν πλωτό τροχόσπιτο που κοιμίζει συνήθως πάνω από 6 άτομα. Αν το κόστος ναύλωσης διαιρεθεί με τον αριθμό των επιβατών μπορεί να είναι φθηνότερο και από κάμπινγκ. Επίσης, ένα ιστιοπλοϊκό διαθέτει κουζίνα και ψυγείο, επομένως τα έξοδα διατροφής θα είναι ίδια με αυτά που κάνετε εκτός διακοπών. Στο νέο Lidl φυλλάδιο θα βρείτε πολύ οικονομικές τιμές σε είδη ντελικατέσεν, αλλαντικά, ζυμαρικά και θαλασσινά για να κάνετε τις προμήθειές σας και να απολαύσετε ένα γεύμα εν πλω με την παρέα σας κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Kαμπινγκ 

Το κάμπινγκ αποτελεί μια επίσης πολύ οικονομική λύση διακοπών για όσους δε μπορούν να διαθέσουν μεγάλα ποσά σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ιδιαίτερα ακριβός και οι σύγχρονες σκηνές στήνονται εύκολα και γρήγορα, ακόμη και αν δεν έχετε καμία σχετική εμπειρία. Πάνω από 180 οργανωμένα κάμπινγκ λειτουργούν στην Ελλάδα, σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της χώρας και αν τελικά πάρετε την απόφαση σίγουρα θα βρείτε κάποιο που να καλύπτει τις απαιτήσεις σας. 

Το φιλικό σπίτι

Οι πλατφόρμες υπενοικίασης σπιτιών τύπου airbnb έχουν αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της φιλοξενίας, όμως το κόστος ενοικίασης ενός σπιτιού από ιδιώτη μπορεί να είναι υψηλό. Ένας πιο οικονομικός τρόπος διακοπών είναι η ανταλλαγή σπιτιού μεταξύ φίλων ή η φιλοξενία από φίλους. Έτσι τα έξοδα περιορίζονται κυρίως σε αυτά του ταξιδιού μετάβασης και επιστροφής. Το μόνο που είναι πραγματικά αναγκαίο σε αυτήν την περίπτωση είναι η καλή χημεία ανάμεσα στους οικοδεσπότες και τους φιλοξενούμενους!

Διακοπές στο χωριό

Με δεδομένη τη συνοχή της ελληνικής οικογένειας, το πατρικό ή το σπίτι των παππούδων στο χωριό αποτελεί για πολλούς Έλληνες μια σταθερή επιλογή διακοπών. Ορεινό ή παραθαλάσσιο το χωριό κατέχει σίγουρα μια σταθερή θέση ανάμεσα στις οικονομικότερες λύσεις για καλοκαιρινές εξορμήσεις. 

Ακόμη και αν τα οικονομικά σας δεν είναι ανθηρά, μπορείτε να χαλαρώσετε και να αλλάξετε παραστάσεις φέτος το καλοκαίρι, αρκεί να μπείτε στο πνεύμα των διακοπών και να κάνετε τις πρέπουσες αλλαγές στην καθημερινότητά σας.

v