Η πεθερά μου ανακατεύεται σε όλα και καταπιέζει συνέχεια τον 2χρονο γιο μου. Τι να κάνω;

Η πεθερά μου ανακατεύεται σε όλα και καταπιέζει συνέχεια τον 2χρονο γιο μου. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα! Είμαι παντρεμένη κι έχω ένα παιδάκι 2 ετών. Ζούμε όλοι μαζί με την πεθερά μου, αλλά εκείνη ανακατεύεται συνέχεια σε όλα. Απαγορεύει στο παιδί τα πάντα από φόβο μην της «διαλύσει» το σπίτι, μην της κόψει τα λουλούδια ή μην της κάνει άνω κάτω τα συρτάρια. Με λίγα λόγια, θέλει να κάθεται ήσυχος σε μια γωνιά και να παίζει μόνο με τα παιχνίδια του. Της εξηγώ πως είναι παιδί και δεν καταλαβαίνει, αλλά μου απαντά πως τα παιδιά της και τα ανίψια της, τα οποία ανέθρεψε εκείνη, δεν έκαναν έτσι. Γενικά, λέει ότι φταίω εγώ που ο μικρός θέλει να εξερευνά τα πάντα. Σας παρακαλώ, δώστε μια συμβουλή… Τι να κάνω με την πεθερά μου; Δεν την αντέχω άλλο!

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Έχετε να μιλήσετε με τον σύντροφό σας και να αποφασίσετε μεταξύ σας ποιοι όροι ταιριάζουν στη δική σας οικογένεια, και με ποιο τρόπο μπορείτε να σταθείτε απέναντι σε άλλους τρόπους που ακούγονται από τα κοντινά σας πρόσωπα.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι δύσκολη η καθημερινότητα σας. Είναι σημαντικό να φροντίσετε ώστε να έχετε τον δικό σας χώρο. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά τις περισσότερες φορές είναι εφικτό. Εάν ανήκετε σε κάποια σπάνια περίπτωση όπου καθίσταται αδύνατο να ζείτε σε δικό σας χώρο, τότε χρειάζεται καλή προσωπική δουλειά και πολύ καλά όρια ώστε να ξέρετε και εσείς αλλά και ο γιος σας ότι το μεγάλωμα του είναι μια υπέροχη εμπειρία που η μεγαλύτερη ζημιά που μπορεί να γίνει είναι να μην τη ζήσει!

Κινητοποιηθείτε για όλους σας, και για το ζευγάρι και για το παιδί σας.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v