5 τροφές για καλύτερη υγεία

5 τροφές για καλύτερη υγεία

Η σωστή διατροφή δεν ωφελεί μόνο τις διαστάσεις μας. Ορισμένες τροφές είναι εμπλουτισμένες με τόσες βιταμίνες και μέταλλα που ούτε μπορούμε να φανταστούμε πόσο σημαντικές είναι για τον οργανισμό μας, από την κορυφή έως τα νύχια. Από το βιβλίο του διατροφολόγου David Grotto, 101 Optimal Life Foods, συγκεντρώνουμε τις πέντε τροφές που πραγματικά μπορούν να βελτιώσουν την υγεία μας.

Προστατεύστε την επιδερμίδα σας με μία κούπα ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Μία μόνο κούπα φρέσκιες φράουλες παρέχει στον οργανισμό 160% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη C –απαραίτητη ουσία για την δημιουργία κολλαγόνου, το οποίο χαρίζει στην επιδερμίδα σφριγηλή όψη και ελαστικότητα. Η βιταμίνη C αποτρέπει, επίσης, την πρόωρη γήρανση, μειώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου αλλά και του άγχους. Τρώτε μία κούπα φράουλες ημερησίως αν θέλετε να δείχνετε πάντα νεότερη.

Μειώστε τους μυϊκούς πόνους με ΚΕΡΑΣΙΑ
Κεράσια

Το ελλαγικό οξύ, μία ουσία που βρίσκεται στα κεράσια, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και προσφέρεται γι’αυτούς που υποφέρουν από μυϊκούς πόνους. Με μία μόνο κούπα κερασιών την ημέρα ή με ένα φρέσκο χυμό από κεράσι οι πόνοι αυτοί μπορούν να ανακουφιστούν.

Προστατεύστε την όρασή σας με ΣΠΑΝΑΚΙ
Σπανάκι

Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους τα κεράσια ως το κατεξοχήν κατάλληλο λαχανικό για την όραση, μία κούπα σπανάκι έχει βρεθεί πως έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε βήτα-καροτίνη. Όταν καταναλώνουμε αυτή την ουσία, ο οργανισμός μας την μετατρέπει σε βιταμίνη Α, η οποία με την σειρά της προστατεύει τον κερατοειδή. Φροντίστε, λοιπόν, να καταναλώνετε τρεις με τέσσερις μερίδες σπανάκι εβδομαδιαίως για καλύτερη υγεία των ματιών σας.

Βελτιώστε την κυκλοφορία του αίματος με ΒΡΩΜΗ
Βρώμη

Με υψηλή περιεκτικότητα αργινίνης, ένα αμινοξύ που βοηθά την κυκλοφορία του αίματος, ένα μπολ δημητριακών με βρώμη βελτιώνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Η καλύτερη κυκλοφορία μειώνει την χοληστερόλη και αυξάνει την λίμπιντο. Προσπαθήστε, λοιπόν, να τρώτε μία κούπα βρώμης για πρωινό αρκετές φορές την εβδομάδα.

Αποφύγετε την δυσοσμία στο στόμα με ΚΑΝΕΛΑ
Κανέλα

Το συγκεκριμένο μπαχαρικό, καθώς και άλλα βότανα και μπαχαρικά, όπως ο βασιλικός, το wasabi και ο κόλιανδρος- σκοτώνει τα βακτήρια που αναπτύσσονται στη γλώσσα και στο πίσω μέρος του στόματος και συμβάλλουν στην δυσοσμία. Μπορείτε να προσθέτετε καθημερινά τριμμένη κανέλα στο γιαούρτι και τα δημητριακά σας.

Πηγή: Womansday

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v