Η Μαρία Παπαλάμπρου μιλά για το KIDS DREAM FESTIVAL

Η Μαρία Παπαλάμπρου μιλά για το KIDS DREAM FESTIVAL

Η καλλιτέχνης Μαρία Παπαλάμπρου μιλά για το KIDS DREAM FESTIVAL, το event του καλοκαιριού που θα λατρέψουν τα παιδιά, σε μια απολαυστική συνέντευξη.

To Kids Dream Festival είναι αναμφίβολα ένα πρωτότυπο φεστιβάλ το οποίο απευθύνεται σε παιδιά. Πώς γεννήθηκε η ιδέα;

Το σκεφτόμουν από την παιδική ηλικία της κόρης μου. Ουσιαστικά ωρίμασε σαν ιδέα τα τελευταία δύο χρόνια. Μου ήταν ξεκάθαρο ότι τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο με άλλα μάτια. Αυτό το βλέμμα ήθελα να ικανοποιήσω όσον αφορά την ποιότητα και την ποικιλία των προτάσεων. Η ιδέα είναι λοιπόν σε ένα πολυδιάστατο χώρο να συνυπάρξουν το αυθόρμητο κινητικό παιχνίδι, το θεατρικό παιχνίδι, η δημιουργία της επιστήμης με ρομποτική, εικονική πραγματικότητα, πλανητάριο και ανασκαφές δεινοσαύρων , η μαγειρική, το παραμύθι και το βιβλίο. Το τρίπτυχο ψυχαγωγία, τέχνη, πειραματισμός να συναντήσει την άθληση, την δράση, την ευεξία, την οικολογία, την φύση και τα άγρια ζώα. Μέσα από μια ολοκληρωμένη εμπειρία να ωριμάσει η ιδέα να γίνουμε η αλλαγή που επιθυμούμε.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το φεστιβάλ και τι θα θέλατε να αποκομίσουν τα παιδιά από αυτό;

Είναι μεγάλη η γκάμα. Απευθυνόμαστε σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, σε παιδιά δημοτικού και Γυμνασίου και σε όσους αισθάνονται παιδιά! Θέλουμε να δώσουμε κέφι και χαρά. Να δώσουμε ερεθίσματα για δράσεις που ίσως τα παιδιά να μην είχαν ξαναδοκιμάσει. Να φύγουν με όμορφες αναμνήσεις και να περάσουν κάποιες ώρες λαμπερές δροσερές και ξέγνοιαστες.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν μια τεράστια ποικιλία από καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Τι σας έκανε να επιλέξετε τις συγκεκριμένες;

Από τις προτάσεις για συνεργασία επεξεργαστήκαμε αυτές που ήταν πιο κοντά στο πνεύμα της ευεξίας, της επαφής με την γνώση και την τέχνη, με ψυχαγωγικό χαρακτήρα, δράσεις για την γευσιγνωσία και την οικολογία. Μαζί μας θα είναι αγαπημένοι ηθοποιοί και μουσικοί, με μια πληθώρα παραστάσεων, γυμναστές και εμψυχωτές με προτάσεις για κινητικά παιχνίδια, wellness artists για γιόγκα, taichi και zumba αλλά και γνωριμία με τα βότανα και τα φυσικά και αντιτοξικά καλλυντικά, συγγραφείς που θα παρουσιάσουν τα καινούργια βιβλία τους και θα τα υπογράψουν για τα παιδιά, chef με προτάσεις μαγειρικής, ταινίες φτιαγμένες από παιδιά για παιδιά, παιδική ορχήστρα και βέβαια μια μεγάλη γκάμα από δραστηριότητεςδημιουργικής απασχόλησης.

Πώς θα περάσουν τον χρόνο τους οι γονείς όσο τα παιδιά παίζουν;

Καταρχήν όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει σε πολλές δράσεις μαζί με το παιδί του. Να
δουν μαζί παραστάσεις και bubble show, να κάνουν μαζί γιόγκα και φυσικά να χορέψουν
τρελά στο Disco party που θα έχουμε κάθε βράδυ. Για τους γονείς με μωράκια προτείνουμε ένα εργαστήρι για baby kids massage. Και ακόμα
εργαστήρια αυτομάλαξης, να ενημερωθούν στο forum για καινούργιες εκδόσεις και άλλα
ενδιαφέροντα θέματα. Και βέβαια έχουμε φροντίσει να υπάρχει χώρος αναψυχής με πολύ προσεγμένες προτάσεις για ελαφρύ φαγητό, καφέ, δροσερούς χυμούς και άλλα, ώστε να περάσουν και εκείνοι τον χρόνο ξεκούρασης που δικαιούνται!

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον εκτός από το Kids Dream Festival;

Τα σχέδιά μου πάντα έχουν πολύ μουσική και μεγάλα θεάματα. Ετοιμάζουμε την
φανταστική συναυλία των SCORPIONS με Special Guest τον ALICE COOPER στο ΟΑΚΑ στις 6 Ιουλίου. Τον Νοέμβριο έχουμε το PIANO CITY ATHENS, πρόκειται για ένα διεθνές project που θα αναδείξει το μουσικό πρόσωπο της πόλης με τις πιο ευφάνταστες αφορμές στους πιο απρόβλεπτους χώρους. Μια τολμηρή θεατρική παράσταση βρίσκεται στα σκαριά και συνεχίζω….

Τι πιστεύετε ότι θα δώσει ένα φεστιβάλ με παιδοκεντρικό χαρακτήρα στη χώρα μας;

Ευελπιστώ να γίνει η αρχή για να βλέπουμε διαφορετικές προτάσεις πραγματικά
παιδοκεντρικές και με γνώμονα τον βιωματικό χαρακτήρα των festival να δώσουμε βαρύτητα στην ποιότητα, σε καθαρές προτάσεις σε ότι αφορά την ψυχαγωγία, την τροφή και την μαγειρική, το θέατρο, τον χορό, την μουσική, τις αθλητικές δραστηριότητες. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται το νόημα των δράσεων σχετικά με την ανακύκλωση, την φιλοζωία και τι σημαίνει η οικολογία για την ζωή και το μέλλον του πλανήτη μας. Τα παιδιά εκτός από την προσοχή και την αγάπη μας, διεκδικούν το δικαίωμά τους στην διαφορετικότητα, τον σεβασμό και την ίση μεταχείριση για τις δεξιότητες τους.

Πώς συνέβαλε η μητρότητα στο να πάρετε την απόφαση να επιχειρήσετε κάτι τόσο μοντέρνο και πρωτότυπο;

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι φοβερή ώθηση για την προσωπική εξέλιξη. Ίσως το ζούμε πιο συνειδητά καθώς συνδυάζουμε την επαγγελματική μας ζωή με την οικογένεια.Οδηγούμαστε λοιπόν σε νέες πρακτικές, διαφορετικές προσεγγίσεις και μοιραίαπροβαίνουμε σε μοντέρνες και πρωτότυπες επιχειρήσεις προσπαθώντας να είμαστε πιο κοντά στο πνεύμα των παιδιών μας. Ωστόσο προσωπικά παραμένω θαυμάστρια και τουπαραδοσιακού τρόπου ζωής, αυτού που μπορούμε να εντάξουμε μέσα στην γενικότερηφιλοσοφία του ευζην.

v