Ο άντρας μου φλερτάρει με άλλες στο Facebook και δεν ξέρω πώς να τον σταματήσω

Ο άντρας μου φλερτάρει με άλλες στο Facebook και δεν ξέρω πώς να τον σταματήσω
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα! Για μια ακόμη φορά ανακάλυψα μηνύματα στο Messenger του συζύγου μου που έκαναν το στομάχι μου να ανακατεύεται. Είτε σχόλια θαυμασμού σε προσωπικό μήνυμα, είτε γλυκόλογα σε πρώην του, είτε κεκαλυμμένο φλερτ... Έχει γίνει κι άλλες φορές στο παρελθόν. Τότε του είπα ότι ελέγχω το Messenger του και έγινε έξαλλος, αλλά με διαβεβαίωσε ότι με λατρεύει κι ότι δεν θέλει καμία άλλη. Το βλέπει, λέει, σαν παιχνίδι. Του έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτό με πληγώνει βαθιά κι ότι δεν αντέχω να λέει αυτά τα λόγια σε άλλες – και ειδικά σε μία πρώην του που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, θέλει απλά να τονώσει την αυτοπεποίθησή της επειδή πάχυνε στην εγκυμοσύνη.

Κάθε φορά μου ζητάει συγνώμη και υπόσχεται ότι δεν θα το ξανακάνει. Όμως το ξανακάνει. Το έκανε πάλι χθες κι όταν του ζήτησα διαζύγιο επειδή πληγώθηκε, άρχισε πάλι τα ίδια: σ’ αγαπάω, δεν θα το ξανακάνω, κτλ.

Είμαι πολύ απογοητευμένη, θυμωμένη και πληγωμένη. Να σημειώσω ότι είμαστε αρκετά χρόνια παντρεμένοι, έχουμε 3 παιδιά και κανονική σεξουαλική ζωή (αν και θα ήθελα λίγο παραπάνω). Επίσης, δεν είναι τρυφερός μαζί μου, κοιμάται στον καναπέ και είναι απόμακρος – γι’ αυτό και τσεκάρω το κινητό του. Όποτε έχω ελέγξει το κινητό του, έχω πέσει μέσα.  Δεν ξέρω τι να κάνω. Μου προκαλεί αηδία η σκέψη. Φταίω εγώ; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από το μήνυμά σας αντιλαμβάνομαι ότι η σχέση σας έχει σημαντικές δυσκολίες οι οποίες
 χρειάζονται σοβαρή δουλειά προκειμένου να μπορέσετε να είστε μαζί με έναν άλλον τρόπο.

Τα θέματα εμπιστοσύνης, η ειλικρίνεια, η επικοινωνία και τα όρια του ζευγαριού, είναι 
θεμελιώδη. Πέραν λοιπόν του θέματος που τα φέρνουν στην επιφάνεια, υπάρχουν βαθιές ρίζες που τα δημιουργούν και τα συντηρούν. Εκεί ακριβώς έχετε να στοχεύσετε, στη ρίζα τους. Να φροντίσετε τόσο τη σχέση σας όσο και ατομικά ο καθένας τον εαυτό του, ώστε να μη χρειάζεται να μπλέκεστε προκειμένου να χαρείτε.

Ρωτάτε εάν φταίτε. Είναι παγίδα εάν εστιάσετε σε αυτό το ερώτημα, για τον λόγο αυτό θα σας το απαντήσω απλά ώστε να πάτε παρακάτω. Δε φταίτε. Ευθύνεστε. Ευθύνεστε για το πώς πάτε τη σχέση σας, αφού για την οποία πορεία ακολουθείτε, συμβάλλετε και οι δύο. Επομένως, αξιοποιώντας την ευθύνη σας, μπορείτε να οδηγήσετε προς άλλη κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v