Μια μαμά ξέρει το παιδί της από την καλή κι από την... ανάποδη!

Μια μαμά ξέρει το παιδί της από την καλή κι από την... ανάποδη!

Οι μαμάδες γνωρίζουν τα παιδιά τους απ'  έξω και ανακατωτά κι αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς - το λένε, κατά κοινή ομολογία, όλες οι μαμάδες του κόσμου επειδή είναι… αλήθεια!

Μια μαμά θυμάται τα αγαπημένα χρώματα και τις αγαπημένες γεύσεις των παιδιών της, ξέρει τι νούμερο παπούτσι φοράνε ανά πάσα στιγμή, γνωρίζει το ύψος και τα κιλά τους αλλά και τα ονόματα των δεκάδων λούτρινων που έχουν πάνω στο κρεβάτι τους. 

Η μαμά σου μπορεί να σου πει στο δευτερόλεπτο όλα τα φάρμακα που πήρες ποτέ στη ζωή σου, πότε έχεις ραντεβού για το επόμενο εμβόλιο ή πότε είναι το ετήσιο τσεκ απ με τον οφθαλμίατρο και τον οδοντίατρο. 

Επίσης, η μαμά σου ξέρει ποιον/ποια αγαπάς (είτε είσαι 5 είτε 35), ποιος και γιατί σε πλήγωσε ή ποιος και γιατί θα σε πληγώσει. Επίσης, ξέρει πότε θα πληγώσεις εσύ τον άλλον, πότε έκανες λάθος και πότε αρνείσαι πεισματικά να ζητήσεις συγνώμη (παρόλο που ξέρεις ότι πρέπει).

Όσο απίθανο κι αν ακούγεται, μια μαμά μπορεί να μαντέψει τις επόμενες κινήσεις σου, να αισθανθεί τα συναισθήματά σου και να… προβλέψει το μέλλον σου!

Κι όλα αυτά όχι επειδή είναι κάποιο είδος μάγισσας ή μάντισσας, αλλά επειδή σε ξέρει καλύτερα και από τον εαυτό της. 

Η μαμά σου ήταν δίπλα σου από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκες. Σε κράτησε στα πρώτα σου βήματα, σε χειροκρότησε στον πρώτο σου αγώνα, σου σκούπισε τα δάκρυα την πρώτη φορά που σε πρόδωσαν και στάθηκε δίπλα σου από απόσταση όταν εσύ, στην εφηβεία πια, δεν ήθελες να τη δεις ούτε ζωγραφιστή. 

Γιατί το να είσαι μαμά σημαίνει πάνω απ’ όλα να αγαπάς χωρίς όρους και να είσαι πάντα  ΕΚΕΙ για να φροντίζεις και την πιο μικρή κι ασήμαντη λεπτομέρεια, που όμως κάνει τη μεγάλη διαφορά. 

Μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Πηγή: herviewfromhome.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v