Είμαστε παντρεμένοι 7 χρόνια αλλά τσακωνόμαστε συνέχεια. Τι μπορώ να κάνω;

Είμαστε παντρεμένοι 7 χρόνια αλλά τσακωνόμαστε συνέχεια. Τι μπορώ να κάνω;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι 7 χρόνια παντρεμένη - εγώ 35 και ο σύζυγός μου 45 - κι έχουμε δυο μικρά παιδάκια, 4 και 6 ετών αντίστοιχα. Δυστυχώς, τσακωνόμαστε συνέχεια είτε για τους δικούς του είτε για οικονομικά θέματα. Αυτή τη στιγμή έχει φύγει από το σπίτι, μετά από έναν μεγάλο καβγά. Δεν αντέχω ψυχολογικά άλλους έντονους καβγάδες κι επίσης, θέλω να προστατεύσω και τα παιδιά μου από τις εντάσεις. Ειλικρινά, όμως, θέλω να τα ξαναβρούμε αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα πράγματα… Τι θα μπορούσα να κάνω εγώ προς αυτή την κατεύθυνση; Προς το παρόν έχω σκεφτεί να πάω σε ψυχολόγο ή σύμβουλο γάμου. Αν μπορείτε να μου απαντήσετε θα ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Λυπούμαι πολύ για την πορεία που έχει πάρει η σχέση σας. Δε λέτε ωστόσο κάτι παράξενο, παρά το αυτονόητο. Όσο δεν κάνετε κάτι, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και των σχέσεων στον χρόνο είναι η φθορά. Εάν πάρετε το τιμόνι στα χέρια σας μπορείτε να οδηγήσετε προς τα εκεί που επιθυμείτε!

Λέτε λοιπόν ότι υπάρχουν χρόνια προβλήματα και εντάσεις. Έχετε καταλάβει ότι ο τρόπος που το πήγατε μέχρι σήμερα δε σας συμφέρει. Ευτυχώς για εσάς, έχετε άπειρες ακόμη επιλογές για το πώς αλλιώς μπορείτε να προχωρήσετε! Δουλέψτε, επεξεργαστείτε και επιστράτευσε όλες σας τις δεξιότητες προς όφελος σας και της σχέσης σας!

Τα πράγματα δε θα αλλάξουν προς το καλύτερο εάν δεν τα αλλάξετε εσείς. Επομένως πιάστε δουλειά και μη χάνετε άλλο πολύτιμο χρόνο!

Με το καλό!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v