«Ξέχασα το μωρό μου στο αυτοκίνητο και δεν θα μου το συγχωρήσω ποτέ»

«Ξέχασα το μωρό μου στο αυτοκίνητο και δεν θα μου το συγχωρήσω ποτέ»

Η Britta Eberle είχε διαβάσει πολλές ιστορίες γονιών που ξέχασαν κάποιο από τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο, και μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες με αρκετή ζέστη, και σκεφτόταν πως σ’ εκείνη δεν θα συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο. Μέχρι που συνέβη…

Η Britta, μητέρα δύο παιδιών, διηγείται την ημέρα που ξέχασε να βγάλει από το αυτοκίνητο την 2χρονη κόρη της, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να μείνει εκεί μέσα για είκοσι ολόκληρα λεπτά πλαντάζοντας στο κλάμα!

Ήταν 2 Ιουλίου του τρέχοντος έτους και η Britta μαζί με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά πήγαν στο αγρόκτημα μια φίλης τους, όπου θα γινόταν ένα μεγάλο πάρτι. Μόλις έφτασαν, παράλληλα με άλλους φίλους και συγγενείς τους, βγήκαν όλοι από το αυτοκίνητο ενθουσιασμένοι και, αφού χαιρετήθηκαν, κατευθύνθηκαν προς το σπίτι της οικοδέσποινας. 

«Ο σύζυγός μου κι εγώ ήμασταν ενθουσιασμένοι για το πάρτι και, μέσα στην αναμπουμπούλα, δεν συνεννοηθήκαμε καλά. Εγώ νόμιζα ότι έβγαλε το μωρό από το αυτοκίνητο ο άντρας μου, κι ο άντρας μου νόμιζε ότι το έβγαλα εγώ», λέει μετανιωμένη η μητέρα. 

Μέχρι να καταλάβω ότι κάτι… λείπει από το πάρτι, είχαν περάσει είκοσι ολόκληρα λεπτά! Μόλις συνειδητοποίησα ότι η κόρη μας είχε μείνει στο αυτοκίνητο και μάλιστα με τη θερμοκρασία να αγγίζει του 40 βαθμούς Κελσίου, μου κόπηκαν τα πόδια! Έτρεξα αμέσως προς το αυτοκίνητο και τότε είδα την αδελφή μου, η οποία μόλις είχε φτάσει, να βγάζει την μικρή μας Ada από το καθισματάκι της και να έρχονται προς το μέρος μου», είπε η μάλιστα και πρόσθεσε: 

«Η Ada άπλωσε τα χεράκια της προς το μέρος μου, με δάκρυα στα μάτια, και με ρώτησε “γιατί μαμά με αφήσατε μόνη μου;”. Η ερώτησή της ήταν ακόμα μια μαχαιριά στην καρδιά μου. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία γι’ αυτό που έκανα και δεν θα με συγχωρήσω ποτέ. Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα ακούσω για κάποιον γονέα που έκανε το ίδιο πράγμα, δεν θα βιαστώ να τον χαρακτηρίσω άσχημα». 

Στη συνέχεια, η Britta προειδοποίησε τους υπόλοιπους γονείς πως αυτό που συνέβη στην ίδια θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε μια μέρα που δεν θα ακολουθεί τη ρουτίνα του. «Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συνήθως όταν αλλάζεις το πρόγραμμά σου. Όταν οι κινήσεις σου, όπως για παράδειγμα να βγεις από το αμάξι και κατευθείαν να βγάλεις τα παιδιά από το κάθισμά τους, δεν είναι μηχανικές επειδή οι συνθήκες είναι διαφορετικές και τότε μπορεί και να συμβεί το αδιανόητο», εξηγεί. 

Πηγή: today.com

v