Πώς θα κάνουμε μωρό με τον σύντροφό μου όταν μόνο εγώ μας συντηρώ;

Πώς θα κάνουμε μωρό με τον σύντροφό μου όταν μόνο εγώ μας συντηρώ;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλημέρα σας. Έχω σχέση εδώ και 6 χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια αποφασίσαμε να συγκατοικήσουμε. Στο σπίτι όλα τα έξοδα (ενοίκιο, σούπερ μάρκετ, λογαριασμούς, φαγητό τα πάντα) τα πληρώνω εγώ. Τον τελευταίο μήνα νιώθω πως έχω κουραστεί απ' όλο αυτό. Το συζητάμε συνέχεια και κάθε φορά για ένα μήνα δίνει κάποια χρήματα και μετά πάλι μένει χωρίς λεφτά. Κάποιες φορές ξοδεύει τα χρήματα του σε τυχερά παιχνίδια. Όσο και αν το συζητάμε αυτό δεν αλλάζει. Αυτό το χρόνο συζητούσαμε για παιδί όμως… Πώς θα κάνουμε παιδί όταν εγώ δουλεύω όλη μέρα για να μπορώ να ζω τους δύο μας; Δεν θέλω να φέρω στον κόσμο ένα παιδί και να μην μπορώ να του παρέχω τα βασικά. Του ζήτησα να χωρίσουμε και εκείνος στην αρχή έδειξε να είναι εντάξει με αυτό αλλά μετά πάλι άλλαξε γνώμη. Νιώθω σαν να έχει βολευτεί με όλο αυτό. Εσείς τι θα με συμβουλεύατε; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το μήνυμά σας εμπεριέχει πολλές και σημαντικές πληροφορίες. Θα σας συμβούλευα να τις επεξεργαστείτε, να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Αναζητάτε έναν τρόπο για να τα βγάλετε πέρα, ενώ σας συμφέρει να αναζητάτε τρόπους για να χαρείτε τις επιλογές σας. 

Έχετε δώσει την πλήρη προσοχή σας στον τρόπο που κινείται ο σύντροφός σας, και έτσι χάνετε την εικόνα του πως κινήστε εσείς. Μπορείτε να κατονομάσετε τις δικές του δυσκολίες, χωρίς πιθανά να παίρνετε είδηση πως κι εσείς συμβάλλετε σε αυτήν την εξέλιξη της σχέσης σας. 

Αναφέρετε ότι διαπραγματεύεστε τη σχέση σας, έχετε κάνει συμφωνίες κατά τις οποίες νιώθετε ριγμένη, δέχεστε συμπεριφορές που δε σας ταιριάζουν και ενώ υπάρχουν όλες αυτές οι δυσκολίες βάζετε επιπλέον ερώτημα πως θα πάτε παρακάτω μαζί. 

Όπως προείπα, χρειάζεται καλή επεξεργασία καθώς το θέμα της σχέσης σας είναι σημαντικό και σύμπλοκο. Πάρτε ευθύνη και αναζητήστε ουσιαστική βοήθεια ώστε να πάτε χαρούμενη παρακάτω κι όχι με όρους που δεν είναι ευνοϊκοί για εσάς.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v