Συναγερμός στη Χαλκιδική: μωράκι 1 έτους έχασε τις αισθήσεις του

Συναγερμός στη Χαλκιδική: μωράκι 1 έτους έχασε τις αισθήσεις του

Εφιαλτικές στιγμές έζησε χθες το βράδυ μια οικογένεια που παραθέριζε στην Χαλκιδική, όταν ο μόλις 12 μηνών γιος τους έχασε τις αισθήσεις του ξαφνικά. Οι γονείς τρομοκρατημένοι νόμιζαν πως το παιδί τους έχει πάθει ανακοπή...

Σύμφωνα με τον ανθρωπιστικό σύλλογο «Kids Save Lives- Τα παιδιά σώζουν ζωές», χθες το βράδυ στις 22:40 σήμανε συναργερμός όταν το 1 έτους αγοράκι έχασε τις αισθήσεις του.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση από έναν ιδιώτη γιατρό με την εκπαιδευμένη κόρη του και 3 πιστοποιημένους First Responders της κοινότητας, οι οποίοι αξιολογώντας το παιδί αναγνώρισαν πως ήταν ΖΩΝΤΑΝΟ (ανέπνεε, έκλαιγε), είχε κάνει όμως άπνοιες λόγω πυρετικών σπασμών.

Το παιδί ωστόσο δεν ήταν καλά (οξεία δύσπνοια, υψηλός πυρετός), γι' αυτό στήθηκε επιχείρηση μετακίνησής του στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας με τη συνοδεία του ιατρού, των γονέων και περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να γίνει εκεί η ανταπόκριση με το ασθενοφόρο των Νέων Μουδανιών.

Τελικά παιδί έφτασε σώο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. Οι γονείς εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την άμεση ανταπόκριση προκειμένου να σωθεί ο γιος τους. Το αγοράκι παραμένει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση με την κατάσταση της υγείας του να παρουσιάζει βελτίωση.

Πηγή: newsbomb.gr

v