Μια μαμά γεννιέται πριν ακόμα κρατήσει το μωρό της στην αγκαλιά της

Μια μαμά γεννιέται πριν ακόμα κρατήσει το μωρό της στην αγκαλιά της

Λένε ότι όταν γεννιέται ένα παιδί, γεννιέται και η μητέρα του. Αλλά μια μαμά γεννιέται πολύ πριν κρατήσει το μωράκι της αγκαλιά.

Γεννιέται όταν θα σκεφτεί για πρώτη φορά να κάνει παιδί, όταν θα ανακαλύψει ότι είναι έγκυος, όταν θα ξεκινήσει τη διαδικασία υιοθεσίας. Ακόμα και όταν αποβάλλει... παραμένει μαμά.

Όλοι οι δρόμοι προς τη μητρότητα είναι διαφορετικοί. Κάθε ταξίδι είναι μοναδικό και μόλις το συνειδητοποιήσουμε, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται μια μητέρα.

Πριν από τη μαμά, υπήρχε μια γυναίκα και, καμιά φορά, την νοσταλγούμε. Σκεφτόμαστε πώς ήταν, τι της έδινε χαρά και πώς έβλεπε τη ζωή παλιότερα. Είναι φυσιολογικό.

Από τη στιγμή όμως που φέρνει στον κόσμο το παιδί της, αναδημιουργείται. Με πολύ περισσότερη αγάπη. Με πολύ περισσότερο πάθος. Και πολύ περισσότερη ανθεκτικότητα. Βιώνει αμέτρητα συναισθήματα, άλλοτε όμορφα και άλλοτε άσχημα, όμως είναι πολύ πιο δυνατή.

Αυτή είναι η ομορφιά της μητρότητας και σε καθορίζει για πάντα.

Σε ορισμένες γυναίκες μπορεί να λείπει αυτό που ήταν κάποτε [...] Τότε, η ζωή ήταν πιο απλή και, κακά τα ψέματα, πιο εύκολη. Όμως η μητρότητα είναι κάτι μαγικό που φωλιάζει μέσα σου για πάντα και δεν σε αφήνει ποτέ.

Είσαι πιο όμορφη και πιο δυνατή από ποτέ.

Πηγή: mother.ly

v