Οι καλύτερες παραλίες της Δυτικής Πελοποννήσου

Οι καλύτερες παραλίες της Δυτικής Πελοποννήσου

Οι ωραιότερες (βλέπε πιο αμμουδερές) παραλίες της Πελοποννήσου βρίσκονται δυτικά, μαζί με μερικούς από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους και μια ολόκληρη σειρά από κάστρα βγαλμένα από την παιδική μας φαντασία. Μην διστάσετε να τις επισκεφθείτε, λοιπόν, και δεν θα το μετανιώσετε!

Βοϊδοκοιλιά 

Η Βοϊδοκοιλιά είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω και βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. 

Η Βοϊδοκοιλιά είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας ολόκληρης, με τα γαλαζοπράσινα νερά, τη σχεδόν λευκή, απαλή αμμουδιά της και χωρίς... ξαπλωστρομπρέλες, ενώ στο νότιο άκρο της αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.

Καλό Νερό 

Αν προτιμάτε παραλίες με άμμο, καντίνες, ξαπλώστρες και Beach bar, σας προτείνουμε την παραλία Καλό Νερό που βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, 6 χιλιόμετρα βόρεια από την Κυπαρισσία.

Πρόκειται για μια απέραντη παραλία με άμμο η οποία διαθέτει καντίνες, beach bars και παραθαλάσσιες ταβέρνες, ενώ φημίζεται για τις ψαροταβέρνες της που σερβίρουν φρέσκο ψάρι. Επίσης, μπορείτε να ψαρέψετε, να κάνετε surfing και να εξερευνήσετε τον όμορφο βυθό της με μάσκα.

Ωστόσο, λουόμενοι που την επισκέπτονται θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μην καταστρέψουν τις φωλιές που φτιάχνουν οι χελώνες Καρέττα-Καρέττα,. Η παραλία Καλό Νερό αποτελεί την δεύτερη μετά τη Ζάκυνθο σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στη Μεσόγειο και είναι προστατευόμενη περιοχή .

Χρυσή Ακτή 

Η Χρυσή Ακτή βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Κάστρο Κυλλήνης και πρόκειται για μια απέραντη παραλία, μήκους 5 χιλιομέτρων! Τα ρηχά νερά και η χρυσή, ψιλή άμμος την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με παιδιά, ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά της λαμπυρίζουν ως τη γραμμή του ορίζοντα.

Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου, με τουρισμό που αποτελείται κυρίως από Ευρωπαίους (κυρίως Γερμανούς και Ιταλούς), ενώ δεν είναι τόσο γνωστή στους Έλληνες.

Σαπιέντζα

Το νησάκι Σαπιέντζα ανήκει στις λεγόμενες Μεσσηνιακές Οινούσσες, νοτιοδυτικών ακτών της Μεσσηνίας, απέναντι ακριβώς από τη Μεθώνη. Στο τοσοδούλι ακατοίκητο νησάκι που έχει σχήμα καρδιάς, θα απολαύσετε καταγάλανα νερά που δεν έχουν αν ζηλέψουν τίποτα από την Καραϊβική! 

Οι πλαγιές της Σαπιέντζας είναι καταπράσινες και τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας έχουν ένα μοναδικό εξωτικό χρώμα. Οι ακτές της είναι βραχώδεις, ενώ υπάρχει και μια πανέμορφη αμμουδιά στο νησί: βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του νησιού, απέναντι από την Μεθώνη και φέρει το όνομα Άμμος. Έχει έναν υποτυπώδη μόλο και ένα ξύλινο περίπτερο όπου κανείς μπορεί να ξεκουραστεί σ’ αυτό.

Bonus: καταρράκτες της Νέδας

Η Νέδα, ένας ποταμός με θηλυκό όνομα, οριοθετεί τα σύνορα μεταξύ των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας και αποτελεί έναν ακόμη “θησαυρό” φυσικής ομορφιάς στην Πελοπόννησο.

Πρόκειται για μια φυσική πισίνα βγαλμένη από την κινηματογραφική Γαλάζια Λίμνη, η οποία γεμίζει από τα νερά του καταρράκτη ο οποίος πέφτει με θόρυβο από τα βράχια που την πλαισιώνουν.

v