«Τίποτα δεν θα με εμποδίσει να θηλάσω - ούτε καν η επέμβαση ανοιχτής καρδιάς!»

«Τίποτα δεν θα με εμποδίσει να θηλάσω - ούτε καν η επέμβαση ανοιχτής καρδιάς!»

Η Kristy Kemp είναι μια μαμά που το 2018 μας άφησε όλον τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό με τη δύναμη και την θέλησή της. Μια φωτογραφία της που κυκλοφόρησε τότε στο διαδίκτυο, έδειχνε την ίδια να αντλεί γάλα για το 3 μηνών μωράκι της, λίγες ώρες μετά από μια δύσκολη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. 

«Διαγνώστηκα με ανεύρυσμα αορτής στις 7 Ιουλίου. Έκανα εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στις 31 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, μου βρήκαν χρόνια αορτική ανατομή, από την οποία επιβιώνει μόνο το 10% χωρίς ιατρική παρέμβαση. 

Απ’ ότι φαίνεται, ανήκω σ’ αυτό το 10% αφού επιβίωσα από τον τοκετό με αδιάγνωστη χρόνιας αορτικής ανατομής. Την ημέρα της επέμβασης μου, ο τρίτος γιος μας ήταν μόλις τριών μηνών.

Πέντε ώρες μετά την εγχείρηση και αμέσως μετά την αφαίρεση του αναπνευστικού σωλήνα, άντλησα γάλα για το μωρό μου με τη βοήθεια της αδερφής μου. Ενώ νοσηλευόμουν, συνέχισα να αντλώ γάλα τρεις φορές την ημέρα.

Δεν είχαμε ιδέα αν το εγχείρημά μου θα είχε επιτυχία αλλά, από την άλλη, θεωρούσα καταστροφικό να μην θηλάσω το τρίτο μου παιδί. Έτσι, η αδελφή μου κι εγώ δεσμευτήκαμε να προσπαθήσουμε. 

Αυτή η φωτογραφία είναι λιγότερο από 24 ώρες μετά την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. (Κι αν ήξερα ότι θα κάποτε θα τη δημοσίευα, θα έβαζα την αδερφή μου να μου φτιάξει τουλάχιστον τα μαλλιά!).

Είναι ένα μικρό θαύμα το ότι είχα αντλήσει και αποθηκεύσει περίπου 20 λίτρα τους προηγούμενους δύο μήνες, τα οποία σχεδίαζα να δωρίσω. Λόγω του μεγάλου αποθέματος, όμως, μπορέσαμε να ταΐσουμε το μωρό μου με μητρικό γάλα καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας μου.

Έξι ημέρες μετά γύρισα σπίτι και κατάφερα να θηλάσω το μωρό μου κανονικά. Ένιωθα εξάντληση και συνάμα ανακουφισμένη… Συνέχισα τον θηλασμό μέχρι ο γιος μου να γίνει 13 μηνών οπότε και αποφάσισε να σταματήσει. 

Μέσα σε έναν χρόνο, από το χειρουργείο μέχρι τον απογαλακτισμό, δώρισα περίπου 30 λίτρα μητρικού γάλακτος σε μωρά που είχαν ανάγκη.

Αυτή η φωτογραφία αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μου».

v