«Η κόρη μας νίκησε τον καρκίνο 2 φορές και δεν σταμάτησε ποτέ να χαμογελά»

«Η κόρη μας νίκησε τον καρκίνο 2 φορές και δεν σταμάτησε ποτέ να χαμογελά»

Η Grace Rosian, η οποία έχει σύνδρομο Down και γεννήθηκε δύο μήνες πρόωρα, διαγνώστηκε με μια μορφή λευχαιμίας κατά τη γέννηση.

Η Grace έκανε τους πρώτους γύρους χημειοθεραπείας σε ηλικία μόλις δύο ημερών και στους δύο μήνες πήγε για πρώτη φορά στο σπίτι της. Ο καρκίνος, όμως, επέστρεψε με τη μορφή οξείας μυελογενούς λευχαιμίας (AML) τον Αύγουστο του 2017. 

Επειδή η θεραπεία ενέχει υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, η Grace νοσηλεύτηκε για οκτώ μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων έκανε 10 επεμβάσεις ώστε να μπορέσει να λάβει τη χημειοθεραπεία απευθείας στο νωτιαίο μυελό. 

«Παρά τα όσα πέρασε, η Grace, ήταν πάντα ένα ευτυχισμένο μωρό. Δεν νομίζω ότι πέρασε ούτε μια μέρα που να μην χαμογελάσει»,  ανέφερε η μητέρα της ανακουφισμένη που η κορούλα της βγήκε νικήτρια από αυτή την περιπέτεια και επέστρεψε στο σπίτι τους. 

«Όταν μας είπαν ότι μπορούσα να την πάρω σπίτι, ένιωσα ότι επιτέλους μπορώ να αναπνεύσω ελεύθερα! Ταυτόχρονα, ένιωσα λίγο περίεργα γιατί τον περισσότερο χρόνο μαζί της τον πέρασα στο νοσοκομείο. Όταν ήρθαμε σπίτι, όμως, έγινα η μαμά της στο 100% και είμαι ενθουσιασμένη». 

Πηγή: people.com

v